Ugrás a fő tartalomra

TILDAS VARIDEER by Tone Finnanger

A karácsony sok meglepetést hozott és az egyik legkedvesebb pillanat az volt mikor a két ünnep között a posta ládában megtaláltam az új Tilda katalógust. Imádom a színeit, a témáit, mert már a tavaszt csicsergik. Most aztán agyalhatok mikorra tudok beütemezni egy újabb Tilda rendelést hisz az előző is olyan friss még.

Képtelen vagyok eldönteni, hogy a locsoló kannás-virágos vagy a varrógépes témája tetszik jobban. Szeretek ábrándozni a leendő műhelyemről, nagy ablakokkal, rendes világítással, ahol mindennek lesz végre helye, ahol nem másfél m2-es asztalon kell majd dolgoznom. De a lényeg mégis az, hogy csak az én birodalmam lesz. Nem kell egyeztetni egy családtaggal sem a bútorok, a dekorálás, a színek ügyében és hát ezeket a kis Tildás, varrással kapcsolatos kiegészítőket látva beindult a fantáziám. Mutatok pár képet a katalógusból.Fém dobozok
Tilda angyal

Szalag szett, 10 mm széles, 100% polyester, 5 x 2 m/szett

3D-s matrica, papír alapú, strasszal díszítve

Milton kapcsok, a virágos papír és fém alapú, a másik pedig textillel bevont fém
És végül, de nem utolsó sorban jöjjenek az anyagok :)

Megjegyzések

 1. A kis piros pöttyös anyagtól mindjárt elindult a fantáziám... :))))

  VálaszTörlés
 2. Oh, nálam is kitört a Tilda láz, karácsonykor megrendeltem két könyvet és azóta minden nap lesem a futárt, de nem jön. :( A saját műhely tervezésével meg már az őrületbe kergetem a párom... :)))

  VálaszTörlés
 3. Jahahajjjjj!:)
  Nekem ezek a varrógépes dolgok igen-nagyon tetszenek!meg az anyagok...meg a...:)))

  VálaszTörlés
 4. az anyagok fantasztikusak!
  Kedves Szilvi! Nem tervezel bevonható gombot (csak az alapot) a webshopodba?
  zsuzsi

  VálaszTörlés
 5. Hú, azok a zöld pöttyök, meg az a kék,meg a rózsás. Ebből is lesznek a webshopban????

  VálaszTörlés
 6. Kata: Ha lesz műhelyem az az egész családnak jó lesz :) Végre az étkező asztal csak étkezésre fog szolgálni, a férjem nem ütközik lépten nyomon anyagba, fém keretbe ... stb. A gyerekek pedig vajmi keveset fogják végre hallani a "Ne nyúlj hozzá!!" felkiáltást. És hogy nekem miben lesz jobb azt nem kell ecsetelnem :)

  Zsuzsi: Olyanra gondolsz amit kézzel is be lehet vonni?

  Franciska: Lesznek, csak egyenlőre most mást terveztem ... bár az is jó lenne ha a forint és az euro viszonya megint "barátságosabb" lenne. Talán februárban összejön már az új Tilda rendelés.

  VálaszTörlés
 7. Kedves Szilvi!
  Nálam is az étkezőasztal a műhely, a fiúk már csak nevetnek amikor ebéd után közlöm hogy" bezárt a menza, nyit a varroda". És a cérnaleves már meg sem kottyan nekik. Azért jó lenne egy saját kuckó.

  VálaszTörlés
 8. Olá! Onde posso comprar os "bottons" Tilda?
  Abraço

  Necca

  VálaszTörlés
 9. Itt láttam meg először ezt a "Tilda dolgot".. ami ez után következet...!!! azonnal könyvrendelés, másnap itt volt, még egy nap kész az első baba, másnap a második. Gógyíthatatlan lettem... mi lesz ebből...??

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Elöntik a házat a Tilda alkotások? Nem tudom, csak találgatok ... :)

   Törlés
 10. Hol redelhetnék ilyen katalógust? csak az inspiráció miatt...!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem tudom, hogy rendelhető-e. Én a beszállítótól kaptam. De szerintem ha rászűrsz google-ban a címére akkor kidob egy csomó képet belőle.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabásminták tárca/táska keretekhez

Hogy a munkátok élvezetes legyen az első olló vágástól az utolsó öltésig a webshopban vásárolt fém tárca/táska keretekhez ingyen le tudjátok tölteni a szabásmintákat. Nem kell kísérletezgetni, elkerülhető egy kis bosszankodás ha esetleg nem sikerül tökéletesre az első szabásminta szerkesztése.

A szabásminták az alábbi bejegyzésekben méretek és tárca típusoknak megfelelően rendszerezve vannak és pdf formátumban lehet őket letölteni.

A szabásmintákat folyamatosan töltöm, ami még nem elérhető a külső oldalon, azt e-mail-ben lehet elkérni jpg formátumban: vigyazzkeszvarrj@outlook.hu
7,5 - 8 cm-es íves
8 cm-es szögletes

8 cm-es "csepp"
9 - 10 cm-es íves
10 cm-es szögletes
10 cm-es szögletes, nagy kapcsos
10 cm-es dupla
12 cm-es íves

12 cm-es szögletes

15 cm-es íves
15 cm-es szögletes

15 cm-es TÁSKA keret
18 cm-es íves
18 cm-es szögletes, nagy kapcsos
20 cm-es íves
20 cm-es szögletes

20 cm-es (szétcsavarozható) alu keret 

Merevítő keretes táska elkészítési leírás *** Bag with internal wire frame ~ tutorial

Ebben a blog bejegyzésben szeretném megmutatni, hogyan lehet a FAB Textil webshop-ban található merevítő keretekhez szabásmintát szerkeszteni. Az elkészítés menete mindig ugyanaz (a talprész lehet más, mint pl. ENNÉL a kis neszinél), ugyanúgy varrjuk meg a 8 cm-es kis neszesszert, mint a nagy, 30 cm-es táskát.
Nálunk most egy tavaszi, vagány táska készült:

A táska mérete: 35 x 21 x 14 cm
Szükséges alapanyagok és kellékek:
- 2 db oldal rész fő anyag, 45 x 24 cm- 2 db oldal rész bélés, 45 x 24 cm- közbélés, 45 x 24 cm (erős, merevített táskához: S320, felvasalható vlies, bevarrható közbélés)- 1 db alja rész fő anyag, 45 x 12 cm- 1 db alja rész bélés, 45 x 12 cm- közbélés, 45 x 12 cm (erős, merevített táskához: S320, felvasalható vlies, bevarrható közbélés)
- 1 pár 30 x 7 cm-es merevítő keret- 1 db 50 cm-es cipzár- 1 pár bőr táskafül- 1 szett patentos bőr pánt
A belső zsebekhez szükséges anyagot és az elkészítési leírást ITT lehet megnézni.
A merevítő keretes táskákhoz és neszesszerekhez a kisz…

Egyszegélyes bevágott zseb - elkészítési leírás

Elkészült a legújabb merevítő keretes minta táskám és egyszegélyes bevágott zsebeket kapott belülre. Egy kisebbet a telefonnak és egy mélyebbet a sok apróságnak.
Táskák belsejébe ezt a fajta zsebet varrom a leggyakrabban, mert aránylag egyszerű elkészíteni és nagyon szépen mutat. Akkor is ha a zsebpántot a saját (bélés) anyagából szabjuk, de varrhatjuk kontrasztosan is (mint most én).

Döntsük el, hogy milyen hosszú legyen a zseb (nálam ez most 18 cm) és milyen széles legyen a pánt (itt most 2 cm).
Szükséges alkatrészek:
- 1 db zsebpánt, 21 x 6 cm (zseb hossz + 3 cm x zsebpánt tervezett szélesség x 2 + 2 cm)- 1 db szövött ragasztós közbélés, 21 x 6 cm (ua. mint feljebb)- 2 db zseblap, 21 x 15 cm (zseb hossza + 3 cm x tervezett zseb mélység + 4 cm)- 1 db szövött ragasztós közbélés, 21 x 5 cm (tervezett zseb méret plusz pár centi mindkét irányban)

Elkészítés menete:

1. A webshop-ban a "részletek" fülön található leírás szerint vasald be a bélést a szövött közbéléssel. A közbélés fedj…

Tárca minták 7,5 - 8,5 cm-es íves kerethez

Ha fém keretet vásárolsz a FABulous Textil webshop-ban és szeretnél hozzá szabásmintát, a képek feletti linkre kattintva ingyen letöltheted őket pdf formátumban.

Ha bárhol elakadnál a letöltés közben kérlek írj e-mailt: vigyazzkeszvarrj@outlook.hu
Tárca ötletek következnek a következő 8 és 8,5 cm-es íves kapcsos fém keretekhez:

K_18Szabásminta letölthető INNEN

K_20_a
A szabásminta később kerül feltöltésre.

K_20_b
Szabásminta letölthető INNEN
K_22A szabásminta később kerül feltöltésre, jpg formátumban e-mail-ben elkérhető.
K_26Szabásminta letölthető INNEN
K_28
Szabásminta letölthető INNEN
K_32_a
Szabásminta letölthető INNEN

K_32_b
Szabásminta letölthető INNEN

K_36A szabásminta később kerül feltöltésre, jpg formátumban e-mail-ben elkérhető.
K_38Szabásminta letölthető INNEN

Tárca minta 18 cm-es íves kerethez (szemüveg)

Ha fém keretet vásárolsz a FABulous Textil webshop-ban és szeretnél hozzá szabásmintát, a képek feletti linkre kattintva ingyen letöltheted őket pdf formátumban.

Ha bárhol elakadnál a letöltés közben kérlek írj e-mailt: vigyazzkeszvarrj@outlook.huTárca ötletek következnek ehhez a 18 cm-es, íves kapcsos fém kerethez:
... és akkor jöjjenek a tárca képek:
P_18
A szabásminta letölthető INNEN
Az elkészítéséhez tutorial található EBBEN a blog bejegyzésben.


Tutorial képekben:

P_19
A szabásminta letölthető: 1. oldal INNEN 2. oldal INNEN és 3. oldal INNEN
Tutorial képekben:

Ékszer készítés otthon, egyszerüen

Írtam már itt a blogon arról, hogyan kell az üveglencsés ékszereket elkészíteni, de arra gondoltam, hogy egy fotókkal kiegészített elkészítési leírást jobban szeret majd mindenki :)
A FAB Textil webshop-ban minden alapanyagot meg tudtok vásárolni, a medáltól, a ragasztón, a lencsén, a láncon keresztül a papír alapig és még azon is túl :) Sokféle méret, forma és szín közül lehet válogatni.
Ezt a nyakláncot készítjük most el:

Szükséges alapanyagok és kellékek:
- fém medál alap- üveglencse- papír alap- Judi Kins Diamond Glaze üveg ragasztó- pillanatragasztó- olló- papírtörlő

Az elkészítés menete:
1. A lencse méretének megfelelően vágd ki a papír alapot.

2. Az asztalra egy újság lapot terítek és arra egy konyhai papír törlőt (az nem jó ha több réteg van az asztalon, mert ha túl puha a felület akkor beszorulhat a levegő a lencse alá, ami a kész ékszeren fényes foltként jelenik majd meg).
A kivágott papír alapra középre teszek egy nagyobb adag üveg ragasztót (3-4 csepp egy 30 mm-es minta esetén) és…

Kraft papír - általános ismertetö - Generally about Kraft Tex Paper

Varrható, mosható, szabható, nyomdázható, festhető, kézzel hímezhető, dísztűzéssel díszíthető, patentozható, riglizhető .... első körben, pár nap ismeretség alapján erre jutottunk. A további kísérletezgetések után és remélhetőleg a Tőletek kapott visszajelzések után bővülni fog még ez a felsorolás :)

Első pillantásra, tapintásra egy erős, masszív papírt látunk, érzünk, amivel hihetetlen, hogy mit meg nem lehet csinálni. Kellemesen ötvözi a bőr és a textil pozitív tulajdonságait, sok helyen láttam, hogy "vegán bőr"-nek nevezik.
A KRAFT PAPÍR:
Varrhatjuk géppel és kézzel is. Ha sok réteget varrunk együtt akkor válasszunk kicsit vastagabb varrógép tűt. Hasonlóan mint a bőrnél a varrásunkat nem érdemes visszabontani és javítani, mert a kraft papírban a tű ütötte lyukak megmaradnak. Próbáljunk meg elsőre tökéleteset alkotni. A varrások elején és végén, az elerősítéseknél ne varrjunk vissza túl hosszan és sokszor, hogy a sok egymás mellé kerülő tű leszúrásból adódóan nehogy elszakadj…

Egyedi fonott karkötök DIY

Azt hiszem nem kell hosszú szöveget írnom ehhez a bejegyzéshez, a színek, a medálok magukért beszélnek :)
Gyapjúszalag gyönyörű árnyalatban + figurás fém fityegő + egy kis fonás = egyedi, mutatós, személyre szabott karkötő:


Az alap darab ha vágunk 3 gyapjúszálat, befonjuk, szalagzáró véget teszünk a szalagok végére fogóval és készen is van egy szolid kis kiegészítő:

Elkészítés menete: mérjük meg a csuklónkat, ehhez a mérethez számoljunk hozzá 3-4 cm-t (ennyit vesz fel kb a fonás) és ezzel dolgozhatunk. EBBEN a bejegyzésben mutattam hogyan tegyük a szalagvég zárót a szalag végére. Ha nincsen egy segítő kéz a közelben aki tartja a készülő karkötőnk végét amíg a fonást megcsináljuk akkor egyszerűen ragasszuk az asztalra a fém részt (kicsit tekerj lejjebb, fotón mutatom). Szépen, egyenletesen fonjuk össze a 3 szálat majd egy vonalzóval mérjük, hogy mikor érjük el azt a hosszt (a csuklónk átmérője) amire szükségünk van. Vágjuk le a szalagokból a pluszt, fogjuk össze a szálakat és zárjuk ezt a…

Pipacsos táska szabásminta és elkészítési leírás

Elkészült a fantasztikus pipacsos, 3 rekeszes, íves fém táska keretes belső rekeszes táska szabásmintája és elkészítési leírása.<3 Mi nagyon szeretjük, remélem nektek is tetszik majd.:) Ha tetszik és szívesen elkészítenéd akkor a szabásmintáját és a részletes, színes fotókkal ellátott elkészítési leírását itt a fabtextil.hu webshop-ban tudod megvásárolni:
Kapcsos tárca tutorial ~ 8 cm-es szögletes

Új termék csoport kerül a webshop-ba, a Kreatív sarokba. Olyan kisebb, nagyobb csomagokat lehet majd ezentúl vásárolni, amelyek egy tárca vagy táska elkészítéséhez szükséges anyagot, közbélést, kelléket és szabásmintát tartalmaznak.
Egy egyszerű, kisebb darabbal kezdem a sort. Ez a kis tárca lehet aprópénz tartó vagy kulcstartó ha a csomagban található kis szalagot is felhasználjuk az elkészítésekor.

A tárca kész méretei:Talp szélesség: 8,5 cmTalp mélység: 4 cmMagasság: 10 cm
A csomag tartalma:20x26 cm fő anyag20x26 cm bélés anyag18x26 cm felvasalható vlies18x26 cm bevarrható, merevítő közbélés1 db 8 cm-es szögletes, lapos kapcsos fém tárca keret25 cm grosgrain szalagP_no.: 3-as szabásminta
A varrásszélesség 7 mm hacsak a leírásban nem jelzek mást.
A tárca készítésének menete:
1. A szabásmintán található utasításnak megfelelően szabd ki az alkatrészeket.

2. A felvasalható vlies-t helyezd a ragasztós (fényes) felével a fő anyag fonákjára  és vasald rá 3-as fokozaton, 12-14 másodpercen keresz…