Tutorial egyszerü íves kerethez

Ezeket a fotókat már a pók is beszőtte :) ... éppen ideje volt már felhasznámli őket. Ha már a szögletes kerethez van tutorial a blogon akkor teljes mértékben tarthatatlan, hogy az íves kerethez ne legyen. Szóval íme őt fogjuk most elkészíteni:


A tárca kész méretei:
Szélesség: 17,5 cm
Magasság: 14,5 cm a kapoccsal együtt

A csomag tartalma:
18x23 cm fő anyag
18x23 cm bélés anyag

01-es szabásminta

A varrásszélesség 7 mm hacsak a leírásban nem jelzek mást.

A tárca készítésének menete:

1. A szabásmintán található utasításnak megfelelően szabd ki az alkatrészeket.


2. A felvasalható vlies-t helyezd a ragasztós (fényes) felével a fő anyag fonákjára és vasald rá 3-as fokozaton, 12-14 másodpercen keresztül, nyomást gyakorolva az anyagokra. Javaslom, hogy egy már nem használatos – nem műszálas anyagból készült – párnahuzatot vagy lepedőt teríts a vasaló talpa alá és azon keresztül „ragassz”.

3. Helyezd a merevítő közbélést a fő anyag fonákjára (vlies-zel beragasztott felére) és varrd körbe a két anyagot keskenyen (2 mm-es varrásszélesség).

4. Varrd össze a tárcát úgy, hogy fentről egy varrásszélességre induljon az első öltés és a másik oldalon ugyan így kell befejezni, kb. 0,7 cm-rel az anyagszéle előtt. Mutatom a nyíllal. Majd az íves vonalaknál a varrásszélességet "V" alakban kicsipkedjük.


5. Most készítszük elő a bélést is a 4-es pontban leírtak szerint. Annyi a különbség, hogy lent hagyjunk egy kb. 6-7 cm-es nyílást (a varrást erősítsük el a nyílás elején és végén is), amin majd kifordítjuk a tárcát a végén. A varrásszélességet sem kell bántani, itt jó úgy ahogy van.
(Elnézést, erre nem figyeltem, hogy a világos cérna ennyire belefekszik majd az anyag fonákjába)


6. Fordítsd úgy az elkészült darabokat, hogy a bélésnek kívül legyen a színe, a fő anyagnak belül legyen a színe. Helyezd egymásba a két darabot és tűzd össze a halacska száját. Az oldalvarrások első öltéseit kell passzítani.


7. Most két varrással készítsd el a felső varrásvonalat. Az oldal varrásszélességet elhajtva (erre semmiképpen ne varrj rá, mert akkor "húzni" fog a tárca oldala ha kifordítod), az oldalvarrás legelső öltésétől indulva varrd végig a felső ívet a másik oldalvarrás kezdő öltéséig.

8. Levágunk a varrásszélességből a felső íven, majd a bélésen hagyott nyíláson keresztül a színére fordítjuk a tárcát. Rejtett kézi öltésekkel vagy simán géppel bevarrjuk a nyílást, majd megvasaljuk a tárcát.
9. A felső ívet keskenyen letűzzük.

10. Következik a keretbe illesztés. Jelöljük meg a tárca közepét és rögzítsük a keret közepéhez.

11. Majd rögzítsük a bal oldalon is. (Ha valakinek a másik oldal felől esik kézre bevarrni akkor persze csere bere :)


11. Majd a jobb oldalról elkezdjük felvarrni.

12. Ha átértünk a bal oldalra akkor indulás vissza.

Ha végeztünk a fonákra húzzuk át a cérnát és ott csomózzuk el.

És már végeztünk is :)A webáruházban még ez a tárca csomag is megtalálható:


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabásminták tárca/táska keretekhez

Ovis hátizsák - SK

Kártyatartó tárca - elkészítési leírás *** Card holder tutorial with metal purse frame