Tutorial megint - kicsit egyszerübben

Tegnap elkészült az új, 8 cm-es "csepp" tárca tutorial-ja. Ma hajnalban (mikor ha nem akkor ;) bevillant, hogy elsőre kicsit túlbonyolítottam a varrást, van egy egyszerűbb megoldás.

A próba darab most kicsit visszafogottabb és a díszítést is másképp oldottam meg:


A szabásminta ugyanaz, mint a tegnapi és letölthető INNEN

A keretet a tárcához megtaláljátok a webshop-ban.

A kiszabandó alkatrészek:


A varrás menete:

1. Az S320-as közbélést helyezd a ragasztós (fényes) felével a fő anyag fonákjára és vasald rá 3-as fokozaton, 12-14 másodpercen keresztül, nyomást gyakorolva az anyagokra. Ha készen van akkor a felvasalható vlies-t is helyezd a ragasztós (fényes) felével a fő anyag fonákjára (az S320-as közbélésre) és vasald rá 3-as fokozaton, 12-14 másodpercen keresztül, nyomást gyakorolva az anyagokra Javaslom, hogy egy már nem használatos – nem műszálas anyagból készült – párnahuzatot vagy lepedőt teríts a vasaló talpa alá és azon keresztül „ragassz”.
 

Elkészítettem egy tárcát az S320 nélkül, de nem volt tartása a tárcának. A tárca nyitása és zártása után nem igazodott vissza az anyag az oldal részeken, a "csepp" résznél. Nem volt jó.
 
2. A fő részre rávarrom a két íves, oldalrészt, úgy, hogy a fő rész felső vonalától 2 cm-re legyen az első öltés. Az oldalrész felső vonalától pedig egy varrásszélességet hagyjok el.
 
 
Ha készen van mind a 4 oldal így néz ki:


3. Egymásba helyezem a fő anyagos és a béléses részt, szín színnel szemben van.


4. Illesztem a 4 oldalvarrás legfelső öltését (a fő anyagot a béléshez) és megtűzöm gombostűvel.

 
5. Most négy varrás következik. Mindig az oldalvarrások legfelső pontjától indulok, egyiktől a másikig varrok és mindig elerősítem a varrást az elején és a végén is. A varrásszélességet mindig elhajtom, arra nem varrok rá.

Először a két oldarész felső vonalát varrom össze.


Utána következik a feljebb eső másik két oldal. Az egyiket "U" alakban végig lehet varrni. (A kép minőségért elnézést kérek, csak utólag derült ki milyen vacak.)

 
A másik oldalon középen ki kell hagyni egy kb 5-6 cm-es nyílást, ahol majd kifordítjuk a tárcát a színére. Itt is el kell erősíteni a varrásokat.


6. Levágom a varrásszélességeket mindenhol kb 3 mm-re. Kifordítom az alkotást a színére, majd ha eligazgattam szépen átvasalom. Ezután letűzöm keskenyen a felső széleket.


Majd az oldarész íves vonalát.

Próbáltam elkészíteni a tárcát az oldal vonal tűzése nélkül, de erre is szükség van (az S320 mellett) ahhoz, hogy használat közben megőrizze a tartását a tárca és ne mozogjon le az anyag az oldalsó csepp formáról.

 
 
7. Már csak a keretbe varrás van hátra. A bevarráshoz a varrócérnánál erősebb fonalat, cérnát használj, hogy használat közben biztosan ne szakadjon el.


Az "i"-re a pont a kis medál díszítés. Ha valakinek ez nem tetszik annyira van bőven választék a webshop-ban.
 
 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabásminták tárca/táska keretekhez

Ovis hátizsák - SK

Szabásminta és elkészítési leírás a mágneses ALU keretekhez