Megláttuk, megszerettük, megcsináltuk :)

A FB-on és itt a blogon is rengeteget ötletelünk a filc anyagokra és nagyon sok mindent szeretnénk elkészíteni mi magunk is, de sajnos az idő hiány nagy úr.

Erre a füst szürke filcből készült, madaras, enyhén idióta tárcára nem bírtunk nemet mondani. Wiwy látta szenvedésünket :) és kihasználta a szabad 5-10 perceit és elkészítette mindhármunknak ugyanazt a verziót. Mindegyikőnknek más volt az igénye a méretre vonatkozólag: Wiwy pénzt, Kata telefont, én pedig a kártyáimat szerettem volna tárolni benne.


Ez a szabásminta a legkisebbre (kész méret: 12,5 x 9 cm), a kártya tartóra vonatkozik, de játszi könnyedséggel lehet nagyítani a szerint, hogy ki mire szeretné használni. Középre vághatunk egy elválasztót is, így már 2 fakkos lesz a szütyő.

Nem kell sokat varrni, akár kézi öltésekkel is elkészíthető a tárca. Az alap 2 mm-es filcből készült, a szemek és a csőr a vékonyabból, az 1 mm-esből lett szabva.


Az elkészítés menete:

1. Az alap kiszabása után (a csőrnek vágjunk egy 3szöget) a jelöléseknél összehajtjuk a filcet, hogy egy "borítékot" kapjunk és a bal alsó sarokból indulva egyszerre varrjuk végig fél centis varrásszélességgel a jobb alsó csücsökig. Félúton a csőrt illesszük a helyére és varrjuk át azt is. Ha szeretnénk kicsit még feldobni akkor válogassunk a szövött szalagok között és egy pici darabot fogjunk be az oldalvarrásba.

2. A tárca felvarrható mágnes zárral záródik, ezeket kézzel öltsük a helyükre:


3. A szemeket Gütermann ragasztóval rögzítettük. A szemek fehérjének az átmérői: 3,8 és 3,1 cm, a fekete szembogarak 12 és 8 mm-esek. Természetesen el lehet térni ezektől a méretektől és lehet még bohókásabb, kancsalibb jószágokat készíteni :)

Szegény Wiwy aztán nem úszta meg ennyivel a munkát, mert a fiaim meglátták a tárcámat ... és hát akinél szintén tombol az Angry Birds mánia az biztosan megérti a további darabok elkészülésének fontosságát :)


Az alap minta maradt, a szemöldököket és a kanócot kellett csak pluszban szabni és ragasztani. A kanóc rögzítéséhez kivágtam középen a felső hajtásvonalon a filcet és ott bedugtam a kanócot és a tárcán belül ragasztottam. Imádják őket :)

Megjegyzések

  1. Ez megint nagyon tuti! És könnyű is! Nagyon szeretem ezeket a leírásokat.Köszönöm!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabásminták tárca/táska keretekhez

Tulipános, 6 zsebes tavaszi/nyári táska elkészítési leírás és ingyenes szabásminta ~*~ Tulip Bag with 6 pocket free pattern and tutorial

Ovis hátizsák - SK