Elegáns táska fém füles kerettel - szabásminta és elkészítési leírás

A mai blog bejegyzésben a 16,5 cm-es, íves, fém füles táska kerethez mutatok szabásmintát és elkészítési leírást.



A táska kész mérete: 25 x 20 x 9 cm

Az ingyenes szabásminta letölthető innen: 1. oldal és 2. oldal

Szükséges anyagok és kellékek:


Elkészítési leírás:

1. Szabjuk ki az alkatrészeket az utasításnak megfelelően.


2. Vasaljuk be a közbélésekkel a fő anyagokat és a kiegészítő darabot. A gömbölyű darabokat az S320-as merevítővel, aztán erre mehet rá a felvasalható vlies. A kiegészítő anyagot csak a felvasalható vlies-zel vasaljuk be. A bevasaláshoz a termékek alatt, a részleteknél találtok segítséget: itt és itt.


3. A fő anyagok és a kiegészítő darab fonákjára varrjuk fel keskenyen, 2-3 mm-es varrásszélességgel a bevarrható merevítő közbélést.


4. Jelöljük át a gömbölyű részre a szabásmintáról az illesztési pontokat mindkét oldalra. Ezekhez a pontokhoz illesztjük a kiegészítő darab két végét és egy varrásszélességet kihagyva varrjuk össze őket. A "D." képen látszik hogyan gondolom a varrásszélesség kihagyását.. Ha nagy mintás anyagunk van figyeljünk a szimmetriára, ezt is a D. képen látjátok.




D. 

5. Ugyanígy varrjuk össze a bélés darabjait azzal a különbséggel, hogy a táska alján az egyik oldalon hagyjunk egy kb. 10 cm-es nyílást. A nyílás két végén erősítsük el a varrás vonalat.


6. A fő anyagnak belül van a színe, a bélésnek kívül és helyezzük őket egymásba.


7. Gombostűzzük össze a táska száját, a fő anyag és a bélés oldal varrásvonalainak az utolsó öltéseit illesztjük egymáshoz.


8. 4 varrásvonallal készítjük el a táska száját. Az oldal varrásszélességet elhajtva (erre semmiképpen ne varrj rá, mert akkor "húzni" fog a táska oldala ha kifordítod), az oldalvarrás legelső öltésétől indulva varrd végig a felső ívet a másik oldalvarrás kezdő öltéséig. Aztán jöhet a másik íves oldal, majd a két kis "V" oldal rész külön külön.


9. Vágjunk le a varrásszélességből a táska szája résznél, kb 3-4 mm maradjon. A bélésen hagyott nyíláson keresztül fordítsuk a színére a táskát.


10. Vasaljuk meg a táskát és keskenyen tűzzük meg a száját körbe. Ha minden rendben van akkor a bélésen hagyott nyílást is bevarrhatjuk.


11. Jelöld meg a táska közepét mindkét felső vonalon és nézd ki magadnak a fém keret közepét is. Annak érdekében, hogy tökéletes legyen a szimmetria és hogy pontosan tudd elosztani a táska bőségét (ha van) először készíts a fém keret mindkét oldalán két rögzítő öltést, egyet középre és egyet a bal oldalra. Én jobb kezes vagyok, jobbról kezdem majd bevarrni a táskát a keretbe. Bal kezeseknek gondolom fordítva áll kézre. Ezeket a rögzítő öltéseket majd kiszedem mikor a bevarrásnál odaérek.

Ennél a táskánál az a trükk a formában, hogy a kis "V" alakú kiegészítő részt belülre igazítom. Keretbe varrva csak a fő anyag részig van. A pöttyös anyag belül marad egy kis hajtás formájában.

A bevarráshoz sima hímzőfonalat használok, egy szállal.

ENNÉL a bejegyzésnél találtok részletesebben fotókat a keretbe varrással kapcsolatban.



12. Kezd el a keretbe bevarrni a táskát.


13. Ha átértél a másik oldalra akkor indulhatsz is vissza. Ha visszaértél a kezdő ponthoz akkor erősítsd el a fonalat és kezdheted bevarrni a másik oldalt.


Készen is vagyunk:



Remélem tetszett :) Ha van kedved írj hozzászólást, köszönöm!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabásminták tárca/táska keretekhez

Tulipános, 6 zsebes tavaszi/nyári táska elkészítési leírás és ingyenes szabásminta ~*~ Tulip Bag with 6 pocket free pattern and tutorial

Ovis hátizsák - SK