Pénztárca lapos kapcsos kerettel ~*~ Wallet with a flat lock


Ebben a blog bejegyzésben egy praktikus "2 in 1" tárcát fogunk készíteni: kártya rendező és pénztárca egyben. 12 kártya fér el benne, bőven van hely két oldalt a papírpénznek akár teljes szélességben és középen található a cipzáros zseb a fémpénznek. Elkészítése nem lesz nehéz. Ne féljünk erősebb közbélést választani a külső anyaghoz, fontos, hogy jó tartása legyen a tárcának.Kész méret: 19,5 x 10,5 cm

Szükséges anyagok, kellékek:


Elkészítési leírás:


1. Bevasaljuk a közbéléssel a tárca külső oldalát, majd a bevarrható merevítő közbélést varrjuk a fonákjához keskenyen 2-3 m-es varrásszélességgel.2. Vasaljuk be a 19 x 88 cm-es bélést az ábrának megfelelően.3. Ha megszabtuk a tárca külső részét akkor varrjuk össze, a varrásszélességet tűzzük szét.


4. Tűzzük meg középen a hajtogatott bélést.


5. Készítsük el a belső cipzáros részt.


6. Varrjuk össze a bélés és fő anyag oldalrészeket, fordítsuk a színére és tűzzük meg keskenyen.7. A cipzáros rész szabott széleit fogjuk közre az oldalrésszel és varrjuk össze őket.


8. Varrjuk össze keskenyen, 2-3 mm varrásszélességgel a külső részt és a bélést.


9. Igazítsuk a helyére a cipzáros részt és keskenyen rögzítsük a tárca oldalához.


10. Vasaljuk be a szegő pántot.


11. Varrjuk fel a tárca színére a szegő pántokat. Figyeljünk, hogy a tárca kész szélessége megegyezzen a fém keret szélességével és hogy a tárca belsejében a bank kártya tartók szélessége megfelelő legyen.


12. A szegő pántok belső szélét rejtett kézi öltéssel varrjuk a tárca belsejéhez.


13. A fém keretet tegyük a tárca széléhez és a nyíláson keresztül rajzoljuk be azt a részt középen ahol "lyukat" kell vágnunk, hogy a tárca záródni tudjon.

Prym foszlás gátló folyadékot tettünk a kivágott rész szélére.14. A fém kerethez kapott pici csavarokat mindenképp csavarozzuk be még üresen (a megvarrt tárca nélkül) a fém keretbe, majd ha mindegyik menetet "bejárattuk" akkor helyezzük a fém tárca kereteket a tárcánk szabott széleire és rögzítsük a keretet a tárcához a csavarokkal.

Bánjunk óvatosan a kis csavarokkal, nagyon fontos, hogy a keretre merőlegesen csavarjuk.Reméljük tetszett a bejegyzés :)
Ha van kedved írj hozzászólást, annak mi mindig nagyon örülünk!

Megjegyzések

 1. Kedves Szilvia!

  Szeretnék egy hátizsákot megvarratni. 20 éve a Mertóban vásároltam egy hátizsákot, azóta is szeretnék hasonlót venni. Sajnos sehol nem kapható ilyen szabásmintájú hátizsák. Szeretném megkérdezni, hogy elvállaná-e a varrását. Amennyiben érdekli, kérem írjon nekem: tekla@microse.hu
  Előre is köszönöm.
  Üdvözlettel
  Tekla

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Tekla, sajnálom, de ilyen munkát nem tudok vállalni. Szép napot, Fekete Szilvi

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabásminták tárca/táska keretekhez

Ovis hátizsák - SK

Tárca minták 7,5 - 8,5 cm-es íves kerethez