Szabásminta és elkészítési leírás a mágneses ALU keretekhez


Az ALU keret egy fantasztikus találmány. Két oldalán mágneses forgó található, egy kis húzással nyitható és ha picit összenyomod a keretet akkor összezáródik. Ha bőr táskapántot teszek a táskára akkor a táskapántokat széthúzva nyitom a táskát és ha a vállamon van akkor a könyökömmel vagy ha nem ott lóg akkor a kezemmel összenyomva zárom.
Nem kell cipzár bevarrással bajlódnod, mégsem tud illetéktelen a táskádba nyúlni úgy hogy ne vennéd észre. És ne gondold ám, hogy valami oltári bonyolult beműteni a textil közé. 4 pici csavart kell kicsavarozni, ezáltal a keret ketté szedhető, így a kész táska pántjába helyezhető nagyon könnyen. Ha a helyén van akkor csak annyi a dolgod, hogy összecsúsztasd a két felét a keretnek és visszacsavarozd a csavarokat oda ahonnan kiszedted őket.
Mutatom képekben:




Készítettem egy alap szabásmintát a webshop-ban kapható ALU keretre, mindhárom mérethez: 20, 30 és 40 cm. A webshop-ban megvásárolható szabásminta és elkészítési leírás egy 30 cm-as táska elkészítési mozzanatait tartalmazza lépésről lépésre és benne van minden szabandó méret a 20 és 40 cm-es keretekhez is.
3
A táska belsejében egy cipzáras zseb található, ami egyetlen 20 x 35 cm-es anyag darabbal készül, ezzel ablakozunk és ebből van mindkét zseblap. Az már csak ráadás, hogy a zseb belül mindkét oldalon, lent és fent is "tiszta", a cipzár szövött széle nem látható. Egyszerű és nagyszerű. Ha szeretnéd megtanulni ezt a technikát akkor most a részletes, színes fotókkal ellátott tutorial-lal ez könnyű lesz.





Ha egyszer kipróbálod az ALU keretet akkor tuti nem lesz megállás, a fantáziádat használd szabadon és alakítsd a szabásmintát kedved szerint. Egy kis ízelítő a nagy világból:


forrás: marinedrop


forrás: handmadebymrsh




forrás: creema


forrás: Anna Bag




forrás: creema




forrás: eltallerdemaricu





forrás: imaginandotelas



forrás: callybooker


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabásminták tárca/táska keretekhez

Tulipános, 6 zsebes tavaszi/nyári táska elkészítési leírás és ingyenes szabásminta ~*~ Tulip Bag with 6 pocket free pattern and tutorial

Ovis hátizsák - SK