Egyszerü és nagyszerü karkötök DIY - 1. lépés

Van az a reggel amikor nem akarok semmi hangsúlyos kiegészítőt magamra aggatni. Csak valami szolidra vágyom, csak egy kis egyszerű karkötőre. A színe passzoljon a ruhámhoz vagy az eltérő árnyalatával éppen emelje ki azt. És mondjuk egy szív alakú medál legyen rajta, amire ha ránézek eszembejut, hogy legyek nyitottabb. Van egy csillagos is, amiről a nagy álmok jutnak eszembe, a dobókockás az élet játékosságára hívja fel a figyelmemet.

Hétköznapokon reggeltől estig rohanok, dolgozok, intézkedek, egyszerre 5 dolgot csinálok. Hogy megőrizzem az ép elmémet  Nekem az vált be, hogy körbeveszem magam apró kis 'üzenetekkel', amik visszahoznak a normál életbe, amik a legnagyobb hajtás közepén lelassítanak egy másodpercre, amik a legnagyobb bosszúságban is képesek mosolyt csalni az arcomra :)

Az asztalomon van egy kép keret. Nem kép van benne hanem nagyon jópofa, színes papír és a kép keret üvegére filccel írok To Do listát vagy éppen egy aznapi okosságot. Most az van ráírva, hogy "Be happy! Tedd le a poharat!". A kulcstartómón angyalkák, egy fém madárszárny, egy cuki kis kulcs lóg, az asztalomon kallódik egy szalag darab "Good times" felirattal, a csuklómon pedig egy szivecskés karkötő van. Azt hiszem az utóbbiakhoz nem kell magyarázat mi miért van :)

Olyan csodálatos színekből lehet válogatni a gyapjúszálaknál! Kukkantsatok be a medálokhoz is. A karkötő elkészítése tényleg egyszerű, egy fogón és ollón kívül nem kell hozzá más. Dobjátok fel a napotokat vagy másét egy bájos ajándékkal. Ami lehet csak egyszerűen egy karkötő vagy akár egy sokat mondó üzenet :)


Amire szükséged lesz:



Az elkészítés menete:

1. Mérd meg a csuklódat és számolj rá egy kis bőséget annak megfelelően, hogy lazán vagy szorosan szereted hordani a karkötőket. A kapocs rész 2,1 cm lesz. Vágd méretre a gyapjúszálakat.

2. Fogd össze a két szálat és egy fogóval felcsippentve a szalagzáró véget illeszd a gyapjúszálak végéhez egy a fogóval jól szorítsd rá.




3. Fűzd fel a medált.

4. A szálak másik végét is zárd a szalagzáró véggel.

5. A 'C' karikát fűzd bele a szalagzáró végen található kis fülbe majd tedd a karikára a karkötő kapocs egyik végét. A fogóval ügyesen zárd a 'C' karikát.

6. A karkötő másik végét is egészítsd ki a karkötő kapocs másik végével.

És tényleg ilyen egyszerű!

További verziók:
 

Ez a karkötő medál kicsit vastagabb, hogy a medál ne csúszkáljon nagyon 3 gyapjúszál került bele és 10 mm-es szalagzáró véget használtam:

A következő bejegyzésben egyet tovább lépünk, a gyapjúszálakat összefonjuk és további ötletes karkötőket gyártunk :)

Egy kis ízelítő:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabásminták tárca/táska keretekhez

Tulipános, 6 zsebes tavaszi/nyári táska elkészítési leírás és ingyenes szabásminta ~*~ Tulip Bag with 6 pocket free pattern and tutorial

Ovis hátizsák - SK