Szövött szalagos karkötö

A múlt héten éppen valakinek a megrendelését készítettem és az egyik szövött szalagból éppen csak egy pici darabkát kellett becsomagolnom. Mikor levágtam azt a darabot, akkor jött az ihlet, hogy milyen jól nézne ki ez karkötőnek. Úh! És ha még tennék rá pár karkötő medált......na ez most valahogy így jött össze :)

Az alapnak nem csak szövött szalagot  használhatunk,  hanem akár anyag cafatokat, csipkét, grosgrain szalagot vagy akár zsinórokat.


Az elkészítés nagyon egyszerű, csak húzzuk fel a kiválasztott karkötő medálokat a szalagunkra (egy átlagos csuklóhoz kb 15 cm-es darabot vágjunk). Egy keskeny végű fogót használhatunk ehhez a művelethez. Zárjuk a végeket a szalagzáró vég segítségével, végül tegyük fel a karkötő kapcsokat. Mivel a szalag vékony - a biztosabb rögzítés érdekében - a végét érdemes beragasztózni Gütermann ragasztóval mielőtt a fém vég zárót rátennénk.








Felhasznált alapanyagok:

Szövött szalagok (kb. 15 cm)
Ahoj
Csíkos pink -sárga
Csíkos sárga-türkiz
Rózsaszín szívecskés
Pillangó

Karkötő medálok
star
you
hintaló
tibeti stílusú köztes
hangjegy
heart

Fityegő
hajó
tibeti stílusú medáltartó sima

Szalagvégzárók
antik bronz 16 x 5mm
ezüst 16 x 5mm
ezüst 6 x5mm

Karkötő kapcsok
sellő
antik bronz
ezüst
delfin kapocs

Amire szükséged lesz még: fogók (sima, kúpos, csípő), olló, Gütermann ragasztó


Nálunk ezek a variációk születtek:


Örömteli alkotást kívánunk!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabásminták tárca/táska keretekhez

Tulipános, 6 zsebes tavaszi/nyári táska elkészítési leírás és ingyenes szabásminta ~*~ Tulip Bag with 6 pocket free pattern and tutorial

Ovis hátizsák - SK