Kompakt tükör díszítés textillel *** Fabric covered compact mirror DIY

Egyszerű, de nagyszerű, textillel díszített kompakt tükröt készítünk ebben a blog bejegyzésben:
A tükör mérete: 7 x 1 cm

Szabásminta letölthető ingyenesen INNEN. Ez a méret akkor lesz jó ha pamutvászonnal és felvasalható vlies-zel dolgozunk. Ha bármi vastagabb (a textil vagy a közbélés) akkor kisebbre kell venni az átmérőket. Amikor a lenvászonnal dolgoztam akkor már 0,5 - 1 mm-rel kisebb kört szabtam.

Szükséges alapanyagok, kellékek:

- díszíthető kompakt tükör, antik bronz vagy nikkel színben,
- textil, 8,5 cm átmérő
- felvasalható vlies, 5,8 cm átmérő
- Gütermann textilragasztó HT2
- karton, 5,8 cm átmérő
- tű, cérna, olló

 
Elkészítési leírás:

1. Bevasaljuk a textilt a közbélésekkel (egymásra a kettőt). A közbélések alkalmazásáról a webshop-ban a termékek alatt található részleteknél találtok részletes információt. Annyi most a különbség, hogy nem kell olyan sokáig vasalni, elég 5 másodperc, hogy ne nyomja le nagyon laposra a vasaló a vlies-t.


2. Kb. 45 fokos szögben tartva az ollót, nyessük kicsit körbe a vlies-t.


3. A vlies szélétől kb. 5 mm-re férc öltéssel varrjuk körbe a textilt.4. Ha készen van a varrás, helyezzük középre a fonák oldalon a kartont és tegyünk rá körben ragasztót.

5. Mutató ujjunkkal fogjuk le a kartont, hogy ne mozduljon el és húzzuk meg közben a cérnát. Gyorsan igazítsuk a textilt, hogy a kör széle szép egyenletes legyen, ne legyen sehol csücsök. 


A lenvászonnál már nem akartam bent hagyni azt a sok anyagot, így kicsipkedtem a felesleget, a pamutvászon még elbírta.


6. Vágjuk le a cérnát és készüljünk a ragasztáshoz.7. Hagyd a ragasztót száradni 5 percig majd fordítsd rá a tükör tetejére a behúzott textil darabot. Ha ráfordítottad akkor szorítsd össze őket és próbáld fixen tartani legalább 10 percig. Ha már nem mozdul el felfelé a behúzott rész akkor leteheted. Én hagytam egy napot teljesen megszáradni.


Remélem tetszett :) Ha van kedved írj hozzászólást, köszönöm!

Megjegyzések

 1. Ezzel a technikával a gyógyszeres dobozkát is meg lehet csinálni, gondolom, csak persze kisebb körrel. Kartonlap...hogy ez nem jutott eszembe, mert nekem egy pontosan beleillő falapkám van,(rétegelt lemezből, csak úgy már nagyon púpos :) volt. Köszönöm a bejegyzést.
  Orsolya

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát igen :D néha az egyszerű dolgok is célravezetőek ... nálam a vastagabb karton sem vált már be, a normál karton lap a megfelelő vastagságú :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabásminták tárca/táska keretekhez

Ovis hátizsák - SK

Pénztárca lapos kapcsos kerettel ~*~ Wallet with a flat lock