Kraft papír pénztárca

Azt hiszem, kicsit beleszerettünk a Kraft papírba. Annyi meg annyi felhasználási módja van, amik mellett nem lehet alkotás nélkül elmenni. Ez a pénztárca éppen a személyes kedvencem, amiben van hely különféle kártyáknak, papír pénznek és a soha el nem fogyó apróknak is :)


Az elkészítéséhez szükséges:
Kiszabandó téglalapok:

Kraft papírból:
  • Külső alap: 20,9 cm x 18,8 cm
  • Belső alap: 20,5 cm x 18,4 cm
  • Cipzár alap: 20,5 cm x 14 cm
  • Patentnak pánt: 2 db 8 cm x 2,7 cm
  • Kártyatartó rész: 2 db 20,5 cm x 4,5 cm és 1 db 20,5 cm x 5,3 cm
21,9 cm x 19,8 cm mintás textil
21,5 cm x 19,5 cm ragasztós szövött közbélés


Elkészítési leírás:

1. A téglalapok kiszabása után a belső alapon jelöljük be, hogy hova kerüljenek a kártyatartó rekeszei. A hosszú oldal aljától először 1,5 cm-re, majd 2,3 cm-re húzzunk egy párhuzamos vonalat. Ez segít abban, hogy jó helyen legyenek a lapjaink. Csipesszel rögzítsük őket.2. Az apró tárolónk cipzáras lesz, így a téglalapunk közepén ki kell vágnunk egy 14,5 cm x 1,3 cm-es rést. Ide kerül a cipzár, amit olyan szélesen varrjunk fel, hogy a cipzár és a varrás között körülbelül 0,5 cm legyen a távolság.


3. Félbehajtva igazítsuk a belső alap másik végéhez a cipzáras részt.


4. Tűzzük körbe a tárcát 8 mm-es varrásszélességgel. A bankkártyatartó részt tűzzük meg a felénél.


5. Az anyagot vasaljuk be a szövött közbéléssel.


6. Tedd le az anyagot a színével lefelé az asztalra. Tedd rá a külső alapot. Ahogy látod az anyag minden oldalon túl lóg a papíron. Textil ragasztóval kend be a papír széleit és ragaszd hozzá az anyagot. Az egyik hosszú oldalt hagyd ki, mivel innen fogunk patentot helyezni az anyagba.

7. Jelöld ki a patent helyét, körülbelül 1,5 cm-re, középen a papír szélétől.


8. Fontos, hogy most csak az anyagba kell belenyomni a patentot, amit egy kis kraft  papír téglalappal együtt rögzítsünk a tartósság érdekében.


9. A nyitva hagyott oldalt is ragasszuk le.10. A patent másik feléhez a 2 db pántot egymásra helyezve tűzzük körbe 0,5 cm varrásszélességgel.


11. A pántot varrjuk fel az anyaggal bevont alapra.


12. A belső és a külső alapot helyezzük egymásra és tűzzük körbe úgy, hogy a belső alap szélétől 0,5 cm legyen a varrásszélesség. Figyeljünk arra, hogy a pántot ne varrjuk hozzá az alaphoz. A patent másik felét pedig nyomjuk bele a pántba.


Készen is vagyunk :)

Wiwy

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabásminták tárca/táska keretekhez

Ovis hátizsák - SK

Tárca minták 7,5 - 8,5 cm-es íves kerethez