Filc tároló - ragasztás és varrás nélkül! Most díszítjük ...

A MÚLTKOR mutattam ezt a hajtogatással összeállítható kis rendezőt. A kevesebb néha több kifejezés tökéletesen illik rá.

Sima, letisztult egyszerűségénél akkor sem bírtam megállni, arra gondoltam, még ha szép így ahogy van akkor is meg kell nézni, hogy milyen díszítve :)

Így készült egy Tilda anyaggal, applikálva, egy hímezve, gyönggyel díszítve és egy harmadik ugyancsak tűzéssel, hímzéssel, de filc anyag felhasználásával. Kíváncsi lennék Nektek melyik tetszik jobban :)


A mérete: 11 x 12 x 4 cm, de ha kisebbet, nagyobbat szeretnél, akkor az alap ötlet mentén elindulva meg is rajzolhatod a szabásmintát ahhoz a mérethez amire szükséged van.

Szükséges alapanyag:

A tároló szabásmintája ingyenesen letölthető INNEN
A díszítéshez tartozó szabásminta ingyenesen letölthető INNEN

A tárolóhoz tartozó rövid kis leírást megtalálod az előző blog bejegyzésben.

Elkészítési leírás a Pssszt! Alszik ... tárolóhoz:

1. Vágjuk ki az 5 cm átmérőjű kört filcből, ami a róka teste lesz és helyezzük a tároló közepére, tűzzük oda gombostűvel.

2. Illanó filccel vagy krétával rajzoljuk meg a fű és/vagy bokor vonalait, majd hímezzük ki barna fonallal.

3. Hímezzük meg a zöld leveleket/tüskéket, majd jöhetnek a gyöngyök, mint bogyók :)



4. Ha ezzel megvagyunk, akkor vágjuk ki a sablon szerint a róka fejét is, majd piros, fehér és fekete fonallal hímezzük ki a rókát. A fejet, majd a kész rókát Gütermann ragasztóval rögzítettem.


Készen is vagyunk :)


Elkészítési leírás a Tilda csillagos tárolóhoz:

1. Vágjunk ki egy picit nagyobb textil négyzetet a csillagnál, majd ugyanekkora darabot a kétoldalas ragasztófátyolból. 

2. A ragasztófátyol termék leírásánál található technikával vasaljuk be a textilt, majd a ragasztófátyolra rajzoljuk fel a csillagot.


3. Vágjuk ki a csillagot és húzzuk le a fátyol papír hordozóját. Ha nagyon ráragadt és nehéz elkezdeni, akkor valahol karcoljuk meg a papírt az olló hegyével és ott már el tudjuk kezdeni letépni a papírt.


4. Vasaljuk a csillagot a tároló közepére, majd tűzzük le. Lehet szép egyenletes varrásszélességgel vagy kicsit összevissza, mint ahogy én csináltam.


Elkészítési leírás a Sailing ... tárolóhoz:



1. Szabjuk ki filcből a hajó darabjait, majd Gütermann ragasztóval rögzítsük őket a tárolóhoz és elkezdhetjük a hímzést, tűzést.



2. Ha a tenger hullámait géppel szeretnétek tűzni akkor készüljetek fel egy kis türelem játékra :) Én három színnel készítettem a hullámokat, fehér, középkék és sötétkék cérnával. Ha valaki szükségesnek érzi nyugodtan rajzolja előre krétával vagy illanó filccel.

A kezdő és utolsó öltéseknél nem erősítettem el a varrást, hogy ez ne látszódjon a színén. Hagytam mindig kb 10 cm cérnát, majd a felsőt áthúztam alulra és kötöttem két csomót az alsó és felső szállal.


Készen van :)


Ha valakit zavar, hogy alul látszik a varrás, elerősítés akkor vágjon filcből egy megfelelő méretű kőrt vagy négyzetet és ragassza a tároló aljára.


Szilvi

Megjegyzések

  1. Kedves Szilvi.Fantasztikusan cuki.köszi az ötletet.
    elkészítem én is :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, nagyon kedves vagy :) Jó munkát hozzá!

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabásminták tárca/táska keretekhez

Tulipános, 6 zsebes tavaszi/nyári táska elkészítési leírás és ingyenes szabásminta ~*~ Tulip Bag with 6 pocket free pattern and tutorial

Ovis hátizsák - SK