Tildába burkolt hajpántok :)

Sok hajpántot készítettünk már úgy, hogy grosgrain szalagot ragasztottunk a fém alapra, majd filc vagy műgyanta virággal díszítettük a pántot.  Nem is értem eddig miért nem jutott eszünkbe az a megoldás mikor teljesen bevonjuk textillel az alapot?! Na de majd most! Az nem is volt kérdés, hogy Tilda anyagokkal szeretnék dolgozni. Engem ezek az anyagok egyszerűen vonzanak, mindig inspirálnak.

Így készültek el ezek a mutatós hajpántok és nem csak kislányoknak ajánlom, én mint "nagylány" ;) is szívesen felveszem.


Hozzávalók:


Szabjunk 5 cm-es csíkokat az alapanyagból és a vlies-ből, majd a termék alatt található utasítás szerint vasaljuk be az anyagot a közbéléssel. Hajtsuk félbe az anyagot, hogy a szín oldal legyen belül és varrjuk össze 1,5 cm-es varrásszélességgel úgy, hogy az egyik rövid oldalát is levarrjuk. Vágjuk le fél cm-esre a varrásszélességet és a sarkot is vágjuk ki, majd fordítsuk ki a pántunkat.


A kifordítást hurkapálcika segítségével végeztem, de az is nagyon jó ötlet, ha az összevarrás előtt egy biztosító tűt teszünk a színoldalon belül a pánt végébe, úgy varrjuk meg, ez majd a segítségünkre lesz a kifordításnál.
 
Észrevehettétek, hogy az anyagcsíkok hosszára nem írtam semmit. Az elsőnél pontosan lemértem a hajpántot és adtam hozzá két centit (így  lett 40 cm) gondoltam így jó lesz, de a kifordításnál bizony megnyúlt az anyag. Persze feltaláltam magam - mivel a végét előre behajtottam - az első hajpántot kicsit beredőztem.
 
 
Azt javaslom, hogy aki behúzottat akar csinálni 40 cm-nél többet mérjen. Aki simát, pont passzolót az mérjen 40 cm-t, de ne hajtsa be előre azt a szélét az anyagnak, ahol a hajpántot be fogja dugni, inkább hagyjon vágott szélt és majd a pánt bedugása után hajtsátok vissza az anyagot és rejtett öltésekkel varrjátok össze a nyílást. Így készen is van a hajpánt alap, a díszítésnek csak a kreativitásotok szabhat határt.
 

Nagyon jó vele dolgozni azáltal, hogy anyaggal van bevonva. Több a díszítési lehetőség is, hiszen bele tudunk ölteni, fel tudunk rá varrni mindenféle díszítést.
 
A díszítések amiket használtam:

Nálam ők készültek :








Örömteli alkotást kívánunk!




Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabásminták tárca/táska keretekhez

Tulipános, 6 zsebes tavaszi/nyári táska elkészítési leírás és ingyenes szabásminta ~*~ Tulip Bag with 6 pocket free pattern and tutorial

Ovis hátizsák - SK