Egy csokor virág ... kicsit másképp

Mikor a virág csokrok tökéletes elkészítésén kísérleteztem, állandóan az járt a fejemben, hogy milyen cuki, milyen bájos, milyen szép ez a "medál" ... de jó ötlet lesz ez a nyaklánc anyák napjára :)

Vért izzadtunk sokat agyaltunk hogyan lehetne megcsinálni ezt kitűzőnek, de a virágoknak úgy van virág formája, ha lefelé lógnak, így a szerelőpálca végére kerülnek a virág formájú gyöngyök. Ez nyakláncon, medálként bájos, de kitűzőn - ez a lefelé lógatott csokor - nekünk nem annyira jött be. Ha valaki talál valami más felhasználási formát szívesen veszünk minden ötletet, fotót: fabtextil<kukac>outlook.hu


Próbáltam csodás bokrétákat alkotni, azaz jó sok virágot 'összekötöttem', gyönyörűek voltak, de sajnos úgy nagyon lehúzta a gyöngyök súlya a medál elejét és nagyon 'lógott' az egész. Az optimális mennyiség a mi virág alakú gyöngyeink esetében a 7 db.

Szükséges alapanyagok:

Az elkészítés menete:

1. Húzd fel a gyöngyöket a szerelőpálcákra.


2. Fogd össze a szerelőpálcákat és igazgasd el a virágokat, majd tegyél egy kicsi ragasztót a szerelőpálcákra körbe.


3. Fogd a pamut zsinórt és tekerd körbe vele szorosan a szerelőpálcákat. Az a kevés ragasztó így eloszlik majd a zsinór alatt és összefogja a csokrot.

        

4. A virágok feje felé eső szálra húzd fel a pici 'C' karikát és csomózd össze a zsinór két végét.

       

5. A csomóra tettem egy pici ragasztót, hogy ne csússzon szét ha rövidre vágom a szálakat.

        

6. Fűzzük láncra és készen is vagyunk. Hát nem bájos?!? :)


Bátran vegyíthetjük a színeket:

Fűzhetünk a virágok közé más színű vagy formájú gyöngyöket 'zöldnek':

Kipróbáltuk, az ezüst színű fémekkel is nagyon jól mutat:


Hát nem olyan mint egy csokor nárcisz? :)

Ha valaki tart attól, hogy a szerelőpálca vége megböki használat közben, akkor kúpfogóval kicsit hajtsa vissza, mint ahogy az forrás képen van:



További jó alkotást,
Szilvi

Megjegyzések

  1. Gyönyörű ez a csokor! A gyöngyösök körében ismert kiegészítő az úgynevezett stopper, egy kis karika, amit rá lehet húzni a damilra, drótra, vagy jelen esetben a szerelőpálcára, összenyomja az ember fogóval és akkor az a helyén tartja a gyöngyöt!:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabásminták tárca/táska keretekhez

Tulipános, 6 zsebes tavaszi/nyári táska elkészítési leírás és ingyenes szabásminta ~*~ Tulip Bag with 6 pocket free pattern and tutorial

Ovis hátizsák - SK