Merevítö keretes neszesszer 20 x 7 cm-es kerettel

A neszesszer kész méretei: 22 x 12 x 9 cm

Szükséges alapanyagok és kellékek:

2 db fő anyag
2 db bélés
1 db kieg. anyag (alja rész)
1 db bélés (alja rész)
4 db kieg. anyag (pánt cipzár mellett)
1 db kb 45 cm-es cipzár


A fő anyag részeihez szükséges még ragasztós, szövött közbélés és bevarrható merevítő közbélés.

A szabásminta ingyenesen letölthető INNEN.






Ezt a képet csak halkan csendben mutatom :) Elfelejtettem lefényképezni az alját és ennél a neszesszernél ez lényeges pont. Itthon pótoltam az étkező asztalon :P


Az elkészítés menete:

1. A fő anyagból szabott részeket bevasaljuk a szövött közbéléssel. A technikai részleteket megtalálod a terméknél. Majd a bevarrható közbélésből szabott részeket a fő anyag fonákjához fogom és keskenyen, 2-3 mm-es varrásszélességgel összevarrom a darabokat.

2. Összevarrom a neszesszer alját a két oldal résszel.

3. Hasonlóképpen összeállítom a bélést, de az egyik varrásvonalon középen kihagyok 10-12 cm-t (itt fogjuk majd kifordítani a neszesszert).

4. A pántok rövid oldalainál visszahajtok 1 cm-t, keskenyen megtűzöm a széleket. 2 pántot színt színnel összefordítok, a pántok közé fogom a cipzárt és összevarrom (nem kell egyszerre megcsinálni, lehet rögzíteni először az egyik pántot a cipzárral, aztán hozzávarrni a másik pántot). A színére fordítom a pántokat és a cipzár melletti szélt keskenyen megtűzöm. Ugyanezt megcsinálom a cipzár másik oldalán is.

5. A fő anyag felső vonalán középre igazítjuk a cipzárral összevarrt pántot és rávarrjuk.

6. Majd rávarrjuk a bélést is.

7. Fontos! Húzzuk le a cipzárt. Majd a képen látható módon átfordítjuk a tárcát, cipzár középen, bélés az egyik, fő anyag a másik oldalon és illesztjük a varrás vonalakat (ide akár egy rövid rögzítő varrást is készíthetünk).

8. Elkészítjük a oldalvarrásokat. Fontos! A pántokra és a cipzárra ne varrjunk rá, az mind a tárca belsejében legyen.

9. A bélésen és a fő anyagon is 3szög alakba igazítjuk a sarkokat, levarrjuk 6 cm hosszan, fő anyagnál pont a varrásvonalban, majd levágjuk a végeket. Itt a cicás tárcánál mutatom részletesen.

A bélésen hagyott nyíláson keresztül fordítsuk a színére a neszesszert, igazítsuk a sarkokat és keskeny tűzéssel varrjuk be a bélésen hagyott rést.

10. Szabjunk ki 2 db 5 x 8 cm-es darabot a fő anyagból és varrjuk ki a jobb oldalon látható módon. Varrás előtt mérjük le a cipzár szélességét, fontos, hogy kényelmesen beleférjen. Fordítsuk ki, igazítsuk ki a sarkokat, majd a szabott szélből hajtsunk vissza 6-7 mm-t és vasaljuk meg.

11. A cipzár végéből vágjunk le. A pánttól számítva 3,5 cm maradjon, amiből 1 cm-t a négyzetes kis pántba csúsztatunk majd. Varrjuk fel a pántokat a cipzár két végére.

12. A cipzár melletti pántba csúsztassuk be a merevítő keretet, majd kézi öltéssel varrjuk be a kis lyukat. Igazítsuk meg a neszesszer két oldalát és készen vagyunk :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabásminták tárca/táska keretekhez

Tulipános, 6 zsebes tavaszi/nyári táska elkészítési leírás és ingyenes szabásminta ~*~ Tulip Bag with 6 pocket free pattern and tutorial

Ovis hátizsák - SK