Kártya rendezö - egyszerüen *** Card holder TUTORIAL

A blogon nagyon nagy kedvenc a ferde pántos kártya rendező tutorial és már jó ideje tervben volt egy másik variáció, egy picit egyszerűbb változat. Most végre ez is elkészült és több féle anyaggal dolgoztunk, hogy lássátok, a színes patentos bőr pántok milyen csodásan kiegészítik a választott textilt.A kártya rendező kész mérete: 10 x 7,5 x 2,5 cm

Szükséges alapanyagok, kellékek:


A kiszabandó darabok mérete: 17,5 x 11,5 cm (tartalmazza a varrásszélességet ami 5 mm)


Elkészítési leírás:

1. A fő anyag fonákját bevasaljuk először az S320-as közbéléssel, majd erre rávasaljuk a felvasalható vlies-t. Segítséget itt találsz a termék alatt a részleteknél: S320 és vlies.2. A bevarrható merevítő közbélést varrjuk a fő anyag fonákjára 2-3 mm-es varrásszélességgel.3. A rövid oldaltól 3 cm-re jelöljük be a bőr pánt helyét. (A fém patent közepe essen a jelölésre)

Varrjuk fel hímző fonallal a bőr pántokat.

4. Kezdjük el összevarrni a fő anyagot és a bélést színt színnel szemben összefordítva.

A sarkoknál rajzoljuk be előre a varrásvonalat, hogy könnyebb legyen majd menet közben szép ívet tartani. Ha félünk szabad kézzel rajzolni, akkor használhatunk egy 5 forintost is erre a célra.A bőr pántot hajtsuk belülre, vigyázzunk, hogy ne varrjunk rá. Továbbá az egyik hosszú oldalon hagyjunk egy 8-9 cm-es nyílást a kifordításhoz. Mindenképp erősítsünk el a nyílás elejénél és végénél, hogy a kifordításnál ne bomoljon fel a varrásunk.


5. A sarkaknál vágjunk le a varrásszélességből, 2-3 mm maradjon.


6. Fordítsuk a színére a kártya rendezőt.


7. Vasaljuk meg, a nyílásnál hajtsuk be a varrásszélességet és azt is vasaljuk át.

Keskenyen tűzzük meg körben a tárcát. Érdemes a hátoldalon indítani valahol a tűzést, hogy ne az elejére essen az elerősítés.8. Helyezzük középre a műanyag kártya rendezőt és középen kétszer varrjuk át. Ezt én nem szoktam elerősíteni, hanem áthúzom a belső oldalra az alsó szálat és összecsomózom a felső szállal.


Remélem tetszett :) Ha van kedved írj hozzászólást, köszönöm!

Megjegyzések

 1. Nagyon köszönöm! Én már a saját terveim alapján készítettem ilyet, de most már látom, hogy akkor mire nem figyeltem. Ezért imádom a leírásaitokat és a képes útmutatást! Ez is szuper lett!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon örülök, hogy tetszik. Mindig van többféle variáció :)

   Törlés
 2. Nagyon szuper.olyan jó ötletek vannak nálad:-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, igyekszem jó ötletekkel előállni, örülök ha tetszik :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabásminták tárca/táska keretekhez

Ovis hátizsák - SK

Pénztárca lapos kapcsos kerettel ~*~ Wallet with a flat lock