Fém keretes lapos tárca ~*~ varró- vagy manikűr eszköz, zsepi vagy ékszertartó

Még a nyáron érkezett ez az új fajta fém tárca keret, aminek az a különlegessége, hogy a rövidebb szára nem 4-5 cm - mint ezeknek a szögletes kereteknek általában - hanem 8 cm. Aminek mi nagyon örülünk, mert így nagyon tetszetős kis tárcákat tudunk készíteni, amiket belül kényünk kedvünk szerint díszíthetünk, így lehet belőle varróeszköz tartó, vagy a manikűr cuccainknak lehet a neszije, akár tarthatunk benne papírzsepit is, de utazáshoz is nagyon szuper ékszertartóvá avanzsálhat.



A tárca kész mérete megegyezik a fém keret méreteivel: 13 x 8 cm

Szükséges anyagok, kellélek:



Az elkészítés menete:

1. A vlies-zel vasaljuk be a fő anyag fonák oldalát és rakjuk össze az anyagainkat a képen látható sorrendben: bélés fő anyaggal szín színnel szemben, a fő anyag vlies-zes oldalán pedig a merevítő.


2. Helyezzük a merevítőre a fém keretet nyitott állapotban és rajzoljuk körbe a külső szélét.


FONTOS! A felső széleken (ahol a kapocs van) ott a külső széltől 2-3 mm-re rajzoljuk a vonalat, a keret két oldalán pedig nagyon nagyon a fém keret tövében. Ez azért fontos, hogy a kivarrt tárcánk ne legyen egy milliméterrel sem szélesebb a fém keretnél, mert akkor nem fog szépen kifeküdni a tárca.


3. A megrajzolt vonalon varrjuk össze az anyagokat, az egyik felső vonalon hagyjunk egy kb 6 cm-es nyílást. Itt fogjuk majd a színére fordítani a tárcát. A nyílás elején és végén is erősítsük el a varrásunkat.

FONTOS! Ha olyan funkciója lesz a tárcánknak amihez úgy akarjuk díszíteni a bélést, hogy a tűzéseink, varrásvonalaink ne látszódjanak a fő anyagon akkor most (a körbevarrás előtt) varrjuk fel a pántokat, zsebeket.


4. Vágjuk le a varrásszélességet. Ott ahol a nyílást hagytuk maradhat 5-7 mm (Itt még vissza kell majd hajtanunk ezt a részt, ha kevesebbet hagynánk akkor ez nehéz feladat lenne)


5. Fordítsuk a színére a tárcát, vasaljuk meg és tűzzük meg keskenyen. Ezzel a tűzéssel zárjuk a nyílást.


6. Próbáljuk bele a fém keretbe, szépen ki kell feküdnie és mindenhol bele kell érnie a fém keret nútjába.


7. Ha csak ilyen, a képen látható zsebeket vagy pántokat akarunk a tárcába varrni akkor rögzítsük őket keskenyen a tűzésünk vonalában.


8. Készítsünk mindkét oldalon 2-2 rögzítő öltést. Én jobb kezes vagyok, jobbról kezdem majd bevarrni a tárcát a keretbe. Bal kezeseknek gondolom fordítva áll kézre. Ezeket a rögzítő öltéseket majd kiszedem mikor a bevarrásnál odaérek.

A bevarráshoz sima hímzőfonalat használok, egy szállal.


Így kezdem keretbe varrni ...


Amikor átértem a másik oldalra így indulok vissza.


... és készen is vagyunk a tökéletes, egyszerű kis karácsonyi ajándékokkal szeretteinknek:




Végül pedig - addig is amíg én nem készítek újabb darabokat - mutatok pár képet, hogyan lehet díszíteni a belsőket:




Reméljük tetszett a bejegyzés :)
Ha van kedved írj hozzászólást, annak mi mindig nagyon örülünk!
Köszönjük, hogy itt jártál!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabásminták tárca/táska keretekhez

Tulipános, 6 zsebes tavaszi/nyári táska elkészítési leírás és ingyenes szabásminta ~*~ Tulip Bag with 6 pocket free pattern and tutorial

Ovis hátizsák - SK