Édes pötyi tárcák nagyon egyszerüen *~* Tutorial

Ezek a kis tárcák nem mostanában készültek, de a decemberi rohamban nem volt időm tutorial-t kreálni. No de most, hogy bemelegítek a holnapi munkakezdéshez, ez épp kedvemrevaló :)
 
 
A tárca kész méretei:

Talp szélesség: 8 cm
Talp mélység: 3,5 cm
Magasság: 9 cm
 
Egy kevéske anyagon, közbélésen kívül szükség van a fém tárca keretre és az ingyenesen letölthető szabásmintára.
 
A DIY tárca csomagot ITT lehet megvásárolni. 

A varrásszélesség 7 mm hacsak a leírás nem jelez mást.
 
A tárca készítésének menete:
 
1. A szabásmintán található utasításnak megfelelően szabd ki az alkatrészeket.
 

2. A felvasalható vlies-t helyezd a ragasztós (fényes) felével a fő anyag fonákjára és vasald rá 3-as fokozaton, 12-14 másodpercen keresztül, nyomást gyakorolva az anyagokra. Javaslom, hogy egy már nem használatos – nem műszálas anyagból készült – párnahuzatot vagy lepedőt teríts a vasaló talpa alá és azon keresztül „ragassz”.
 
3. Helyezd a merevítő közbélést a fő anyag fonákjára (vlies-zel beragasztott felére) és varrd körbe a két anyagot keskenyen (2 mm-es varrásszélesség).
 



4. Varrd össze a tárca két oldalát úgy, hogy fentről egy varrásszélességre induljon az első öltés.
 

5. A tárca talpának elkészítéséhez fogd össze a tárca oldalát és a talp részt (zárd a kis lyukat) és rögzítsd 5 mm-es varrásszélességgel.



6. Készítsd el a bélést ugyanígy, megismételve a 4-es és 5-ös pontokat.

Helyezd egymásba a külső és belső részt:


7. Illeszd egymáshoz a két oldalvarrás legelső öltését és tűzd össze gombostűvel a fő anyag és a bélés felső ívét.
 
 
8. Most két varrással készítsd el a felső varrás vonalat. Az oldal varrásszélességet elhajtva (erre semmiképpen ne varrj rá, mert akkor "húzni" fog a tárca oldala ha kifordítod), az oldalvarrás legelső öltésétől indulva varrd végig a felső ívet a másik oldalvarrás kezdő öltéséig.
 
A másik oldalon, ugyanígy indulj az oldal varrás felső pontjától, de középen hagyj ki 5 cm-t. Itt tudod majd kifordítani a tárcát a színére.
 
 

9. Az íves részeken vágd le a varrásszélességet. 2-3 mm maradjon.

10. Fordítsd a tárcát a színére a felső részen hagyott 5 cm-es nyíláson át, majd tűzd le keskenyen (1-2 mm) a "halacska száját", a felső ívet.

 
11. Jelöld meg a tárca közepét mindkét felső vonalon és nézd ki magadnak a fém keret közepét is. Annak érdekében, hogy tökéletes legyen a szimmetria és hogy pontosan tudd elosztani a tárca bőségét (ha van) érdemes hozzáölteni a tárca közepét és egyik szélét a kerethez a bevarrás előtt (mikor a keretbe varráskor ezekhez az öltésekhez érek eltávolítom őket). A bevarráshoz a varrócérnánál erősebb fonalat, cérnát használjuk, hogy használat közben biztosan ne szakadjon el.
 
 
És már készen is van :)
 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabásminták tárca/táska keretekhez

Tulipános, 6 zsebes tavaszi/nyári táska elkészítési leírás és ingyenes szabásminta ~*~ Tulip Bag with 6 pocket free pattern and tutorial

Ovis hátizsák - SK