Csipkés és Tilda anyagos DIY tárca

Az idei évben az egyik célunk, hogy a webshop -ban található Kreatív Sarkot kibővítsük. Sok újdonság lesz, köztük szeretnénk hogy a közkedvelt tárca DIY csomagokból is bőven legyen választék.

Ennek fényében készült el ez a kis tárca Tilda anyagból, csipkével díszítve és szép, vintage stílusú kerettel koronázva.



A tárca kész méretei (bogyóval együtt):  11,5 x 15 x 1 cm

Szükséges alapanyagok:
A tárca csomagban is megvásárolható a webshop-ban.

Varrásszélesség 7 mm, hacsak a leírásban nem jelzek mást.

A szabásminta ingyenesen letölthető INNEN.

Az elkészítés menete:

1. Szabd ki az alkatrészeket a szabásmintán található utasítás szerint.




2. Vasald be a fő anyagot a felvasalható vlies-zel, a termék alatt megtalálható utasítás szerint.




3. Helyezd a bevarrható közbélést a fő anyag vlies-es, fonák oldalára és varrd körbe őket keskenyen, 2 mm-es varrásszélességgel.

4. Tedd a csipkét az egyik fő anyagra és varrd körbe keskenyen.



5. Vágd le a csipkéből a pluszt, a fő anyag széléhez igazítva.

6. Fordítsd össze a két fő anyagot, színt színnel szembe és fentről egy varrásszélességet elhagyva kezd el összevarrni őket. Ugyanígy a felső széltől egy varrásszélességet elhagyva fejezd be a varrást.




7. A bélést varrd össze ugyanígy. 'A' pont mutatja, hogy hol kezd a varrást és hol hagyd abba. Annyi a különbség, hogy lent hagyj egy kb 5-6 cm-es nyílást ('B') a kifordításhoz. A varrást erősítsd el itt is.



8. Helyezd egymásba a két tárcát, színt színnel szembe. A bélés legyen belül.



9. Illeszd a bélés és a fő anyag oldalvarrásának kezdő öltését és gombostűvel rögzítsd.



10. Illeszd és gombostűzd a másik oldalon is. Majd tűzd össze a felső íves széleket.




11. Most két varrással készítsd el a felső varrás vonalat. Az oldal varrásszélességet elhajtva (erre semmiképpen ne varrj rá, mert akkor "húzni" fog a tárca oldala ha kifordítod), az oldalvarrás legelső öltésétől indulva varrd végig a felső ívet a másik oldalvarrás kezdő öltéséig.


12. Vágj le a varrásszélességekből az íves részeken, majd fordítsd ki a tárcát a bélésen hagyott nyíláson. A nyílásnál hajtsd vissza a varrásszélességet és varrd össze.


13. Helyezd vissza a bélést a fő anyagba és vasald meg a tárcát.


14. Keskenyen tűzd meg a felső szélt.


15. Jelöld meg a tárca közepét a felső íven. Majd a fém tárca keret nútjába helyezve készíts egy rögzítő öltést ('A'). Ha jobb kezes vagy akkor illeszd a bal oldalát a tárcának a keret bal oldalához és itt is öltsd meg ('B'). Bal kezeseknek fordítva.


16. Kezd el bevarrni a tárcát a keretbe. A bevarráshoz használj hímző fonalat vagy valami erősebb cérnát. Gyűszűre mindenképpen szükséged lesz. Amikor a rögzítő öltésekhez érsz bontsd ki azokat.


17. Ha átértél a bal oldalra akkor indulhatsz is vissza :)


18. A végén varrd el a cérnát és jöhet a másik oldal. Ha azzal is készen vagy akkor máris használatba veheted a saját készítésű tárcádat. Ugye milyen jó érzés? :)




További jó alkotást!   
Szilvi

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabásminták tárca/táska keretekhez

Tulipános, 6 zsebes tavaszi/nyári táska elkészítési leírás és ingyenes szabásminta ~*~ Tulip Bag with 6 pocket free pattern and tutorial

Ovis hátizsák - SK