Mesés filc rózsa girland

Ismét egy igazán tavaszváró dologgal rukkolok elő, mert nem hagyom, hogy lehangoljon ez a zord, esős idő. Pár napja kezdtem el szemezni a Pinteresten egy ehhez hasonló szépséggel, amit aztán rövid gondolkozás után meg is valósítottam a rendelkezésre álló kellékekből. Ez a girland bármilyen helyet felvidít, megszépít, persze az elkészítése nem egy rövid menet. A kevésbé türelmeseknek nagy ráhangolódást javasolok, hiszen minél több rózsát aggatunk rá, annál szebb, annál több idő és annál inkább leszünk könyékig ragasztósak :)


Szükséges az elkészítéséhez:

Elkészítés menete:

1. Ragasszuk meg az összes rózsát(kicsit és nagyot vegyesen), amit fel szeretnénk aggatni a girlandunkra. A rózsákat kívülről befelé haladva, időnként beragasztózva tekercseljük fel a hurkapálcára. A végén a pálcát óvatosan húzzuk ki.



2. Ha megvannak a rózsák, a felfűzés következik, gyönggyel vagy anélkül. A dupla cérnaszálunk végére egy viszonylag nagyobb csomót készítünk. Ezután, ha egy szálra több rózsát szeretnénk, akkor minden egyes rózsa után csomót kötünk oda, ahova a következőt akarjuk tenni. A gyöngyöket ízlés szerint helyezzük el. (Figyeljünk arra, hogy a rózsák szirmai lefelé nézzenek!)

3. Ezután egy keresztben összeragasztott hurkapálcára ráaggatjuk tetszés szerint a rózsafüzéreket.


4. Most már csak a pálcát kell bevonni grosgrain szalaggal és az akasztó részt kell rákötni a hurkapálcák találkozásához. (A hurkapálca könnyen törik, ha erősen szorítjuk...én már csak tudom :) ) Kész is vagyunk, tudom egy kicsit pepecselős, de a végén egy csodaszép girlandot kapunk.

Tapasztalat alapján, ahova nem ajánlom feltenni: fodrászat, szeles helyek :)

Filc rózsa további felhasználási ötletek:

forrás: artescomcapricho.blogspot.hu


forrás: www.rootandblossom.com


forrás: Etsy - pixieandpenelope


forrás: Etsy - pixieandpenelope


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabásminták tárca/táska keretekhez

Tulipános, 6 zsebes tavaszi/nyári táska elkészítési leírás és ingyenes szabásminta ~*~ Tulip Bag with 6 pocket free pattern and tutorial

Ovis hátizsák - SK