Tokyo táska ~ szabásminta és tutorial


A bejegyzés ennek a gyönyörű táskának az elkészítéséhez nyújt segítséget:



A szabásminta letölthető innen: 1. oldal 2. oldal 3. oldal
  Amire szükséged lesz a varrás folyamán:

-         varrógép,
-         varrócérna,
-         gombostű,
-         olló,
-         kréta vagy illanó filc,
-         mérőszalag, vonalzó,
-         vasaló.

Fontos: Az alkatrészeken 0,5 cm varrásszélesség van.

Szükséges alapanyagok:
26 x 140 cm fő anyag - TILDA, Mumflower Ornament Mustard
18 x 112 cm bélés anyag
szabásmintát itt kérheted: szfekete@gmail.com

A táska kész méretei: 24,5 cm magas kerettel együtt, a nélkül 18 cm, szélessége: 21 cm.          

A szabásmintán feltüntetett utasítás szerint szabd ki az alkatrészeket.

A felvasalható vlies-t helyezd a ragasztós (fényes) felével a fő anyagból (virágos) szabott alkatrészek  fonákjára és vasald rá 3-as fokozaton, 12-14 másodpercen keresztül, nyomást gyakorolva az anyagokra. Javaslom, hogy egy már nem használatos – nem műszálas anyagból készült – párnahuzatot vagy lepedőt teríts a vasaló talpa alá és azon keresztül „ragassz”.    












A táska összeállításának menete:

1.   Varrjuk össze a bélés alsó részét és a fő anyagból lévő pántot. Vasaljuk meg.
2.  Varrjuk össze a beragasztott külső fő részt és az alja részt a merevítő anyaggal. A merevítő anyag a fonák oldalra kerül, a varrásszélesség kb. 2 mm, varrhatjuk jó nagy öltésekkel.
3.    Varrjuk össze a bélés két oldalát. Fontos, hogy csak a jelöléstől a bélés aljáig. Majd ismételjük meg ezt a fő anyagnál, ugyanígy a jelöléstől az alja vonalig varrjuk össze az oldalát.
4.    Ezután jön a táska talp részének a rögzítése. Az aljarészen találunk 4 db jelölést, minden oldalon középen egyet. Az összeállított táska két oldalának alja vonal közepét jelöljük meg + van a két oldal varrás vonalunk. Na, ezt a 4 pontot illesztve tűzzük össze gombostűvel az alja és a táska oldal részeit, az íves részeken akár centinként és varrjuk össze. Nagyon fontos, hogy amikor a bélést állítjuk össze, akkor ez egyik hosszú oldalon hagyjunk egy 10 cm-es nyílást, mert itt fogjuk kifordítani a táskát. Az 5-ös képen látszik a csíkos bélés anyagon ez a nyílás.
Ha a bélés anyagon ezt begyakoroltuk akkor jöhet a fő anyag, ugyanígy varrjuk fel az aljarészt. Nyílást nem kell hagyni, ezt körbe lehet rögzíteni.
     Amikor ez is megvan fújhatunk egyet, mert a legnehezebb munkával készen vagyunk – szerintem :)

5.    Most csúsztassuk egymásba az összeállított belső és külső részt. A fő anyagból lévő rész megy belülre és a bélés megy kívülre, szín színnel szemben van.
A felső széltől lefelé 2,5 cm-re és 3,8 cm-re az oldalvonalon találsz két színes jelölést. A két jelölés között ne varrd majd össze az anyagot! Ide fűzzük be a végén a fém keretet.
Illesszük össze a vágott széleket és milliméterre pontosan az oldalvarrás utolsó öltésétől indulva varrjuk össze a táska felső részét. Ha majd kifordítjuk olyan lesz mint egy halacska szája.
A törés pontoknál vágjuk be vagy le a varrásszélességet, kb. 2 mm anyagot azért hagyjunk nehogy foszlani kezdjen.

6. A bélésen hagyott 10 cm-es nyíláson fordítsuk a színére a táskát és szépen vasaljuk meg mindenhol, különösen a felső éleket.

7.    Már „csak” két tűzést kell csinálnunk ahova majd a keretet bújtatjuk. Az oldal részen hagyott 1,3 cm-es kis nyílásokhoz igazítsuk a tűzéseket, ha sikerült betartani a varrásszélességet akkor a felső széltől kb. 1,8 cm-re van a felső tűzés és alatta 1,3 cm-re a másik. A szín és fonák oldalán is szépen dolgozzuk el az elerősítést, ne legyen gubancos, mert ez látszani fog.
8.   Most csavarozzuk szét a keret egyik oldalát és fűzzük be a két tűzés közé, majd a végén helyezzük vissza a ’anyát’.


Tá-dááám! Készen is vagyunk :) Bármikor kimosható, csak le kell venni a keretről, majd mosás után kicsit megvasalni, hogy formát adjunk neki. Használjátok örömmel :)



Megjegyzések

  1. De jó, már régóta nézegettem ezt a táskát nálad! Köszi, köszi!

    És köszönjük a közzétételünket is!

    VálaszTörlés
  2. Ma délután készültem a Nálad megvett táskafülre magam elkezdeni a szabásminta legyártását. Anyagot már találtam, mesébe illőt. Erre pont ma, pont ezt a táskát és felrakod nekünk a szabásmintát!!!!
    Ez a plusz jel, hogy ezt meg kell ma csinálnom:)
    Már csak a lányommal beszéljen valaki, hogy ezt tegye is lehetővé:)
    Köszönjük:)
    A rendrakás későbbre tolódik:)

    VálaszTörlés
  3. Csini-bini a kis tatyi, szuper a leírás is:-))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szuper táska, már nézegettem a fémes részt :)))

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm, köszönöm! Remélem sikere lesz :)

    Gál Szilvi ... csak a félreértések elkerülése végett ... nem a szabásmintát töltöttem fel :( Ha megtetszik valamelyik anyag a FABulous Textil boltban és szeretnél egy ilyen táskát, akkor ha megrendeled az alap csomagot akkor kiszabva megkapod az alkatrészeket + a fém keretet. Remélem nem okoztam csalódást :)

    VálaszTörlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  7. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabásminták tárca/táska keretekhez

Tulipános, 6 zsebes tavaszi/nyári táska elkészítési leírás és ingyenes szabásminta ~*~ Tulip Bag with 6 pocket free pattern and tutorial

Ovis hátizsák - SK