Új csepp alakú kis tárca keret *~* Tutorial


Mióta megérkezett az új tárca keret minden nap azt latolgattam vajon épp aznap lesz-e időm nekiállni a szabásmintát kisilabizálni. Sok lemaradásom volt a munkában, így a sok sok halogatás után a tegnap este végre alkalmasnak tűnt a varráshoz. No amikor 9 körül a kukába hajítottam az első próbálkozást akkor már nem voltam olyan lelkes. Aztán ma délelőtt volt szerencsénk pár órát  elcseszni eltölteni a Bricostore-ban. 30 %-os kedvezmény volt mindenre és elárulom, hogy ez a hír nem csak nekünk volt vonzó ;) De nem panaszkodok, mert sokat megspóroltunk, több nagy teherbírású polcra volt szükségünk az új műhelyembe. Azt azért elképzelhetitek, hogy közben hányszor jutott eszembe, hogy már mennyit varrhattam volna. Később 1-2 óra eltelltével, mikor a második darab is repült akkor már egyáltalán nem voltam lelkes, sőt!
 
Aztán segített az a nyomás, hogy nemsokára hazaérnek a srácok és hétfőre egyszerűen muszáj prezentálnom a szabásmintát. Összeszedtem magam és sikerült megvarrni :)
 
 

Varrás közben készítettem pár fotót, hogy  más is könnyen el tudja készíteni :)

Időközben sikerült kitalálni egy kicsit egyszerűbb varrás megoldást, a tutorialt megtaláljátok ITT.

A szabásminta letölthető INNEN

A fém tárca keret megvásárolható a webshop-ban.

A kiszabandó alkatrészek:
1. Az S320-as közbélést helyezd a ragasztós (fényes) felével a fő anyag fonákjára és vasald rá 3-as fokozaton, 12-14 másodpercen keresztül, nyomást gyakorolva az anyagokra. Ha készen van akkor a felvasalható vlies-t is helyezd a ragasztós (fényes) felével a fő anyag fonákjára (az S320-as közbélésre) és vasald rá 3-as fokozaton, 12-14 másodpercen keresztül, nyomást gyakorolva az anyagokra  Javaslom, hogy egy már nem használatos – nem műszálas anyagból készült – párnahuzatot vagy lepedőt teríts a vasaló talpa alá és azon keresztül „ragassz”.
 
Elkészítettem egy tárcát az S320 nélkül, de nem volt tartása a tárcának. A tárca nyitása és zártása után nem igazodott vissza az anyag az oldal részeken, a "csepp" résznél. Nem volt jó.
 
2. Összevarrom a fő anyagot és a bélést. Az egyik oldalon egy "U" alakot varrunk, aminek a két rövidebb oldala 1 cm. A másik oldalon az "U" alak hosszú oldalán középen kihagyunk kb 6 cm-t. A varrásvonal elejét és végét mindig erősítsük el. Itt fogjuk majd kifordítani a tárcát a színére.
 
3. Varrjuk össze az oldal részeket, a fő anyagot a béléssel, de csak a felső vonalon.
 
4.  Most négy varrással rögzítsük az oldal részeket a fő részekhez. A fő anyaghoz és a béléshez is. Onnan kedjük és ott fejezzük be a varrást ahol az "U" alakú varrásvonalnak az eleje és vége van. Ez lesz a varrásvonal: 
 
 
Mutatom honnan indultunk és hol ér véget a varrásvonal:
 
 
Így néz ki ha mind a négy íves részt bevarrtuk:
 
 
5. Az íves részeken levágunk a varrásszélességből. Kb 2-3 mm maradjon. Továbbá a felső csücsköknél (az "U" alaknál) is vágjuk le a varrásszélességet. Fordítsuk ki a tárcát a színére a kis nyíláson.
 
6. Vasaljuk át, majd tűzzük meg keskenyen a felső vonalat (ekkor fogjuk bezárni a nyílást, amin keresztül kifordítottuk) és a két íves oldal vonalat. Nekem a színe (a virágos) felől volt egyszerűbb.
 
Próbáltam elkészíteni a tárcát az oldal vonal tűzése nélkül, de erre is szükség van (az S320 mellett) ahhoz, hogy használat közben megőrizze a tartását a tárca és ne mozogjon le az anyag az oldalsó csepp formáról.
 
 
7. Már csak a keretbe varrás van hátra. A bevarráshoz a varrócérnánál erősebb fonalat, cérnát használj, hogy használat közben biztosan ne szakadjon el.
 
Készen is vagyunk :)
 
 
És nem csak masnival lehet díszíteni a gyönyörű tárcánkat, hogy még szebb legyen. Van medál választék bőven :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabásminták tárca/táska keretekhez

Tulipános, 6 zsebes tavaszi/nyári táska elkészítési leírás és ingyenes szabásminta ~*~ Tulip Bag with 6 pocket free pattern and tutorial

Ovis hátizsák - SK