Elkészítési útmutató & szabásminta pikk-pakk zárhoz - 15 cm

A tegnapi bejegyzés után ma nem "váltok témát", gyorsan megmutatom a 15 cm-es pikk-pakk zárhoz készült szabásmintát és elkészítési leírást. A zár bedolgozása ugyanaz mint tegnap, csupán annyiban más a szabásminta, hogy a tárcának talpa van, így jobban pakolható.

Ha ezen túl vagyunk akkor áttérhetünk a másik technológiára - ami nekem kicsit jobban tetszik - a hétvégén varrok 1000-rel :)

A 15 cm-es pikk-pakk zárral ezt a kis neszesszert készítettem Tilda anyagból:


A neszesszer/tárca kész méretei:
Szélesség: 15 cm
Magasság: 11,5 cm
Mélység: 3,5 cm

Szükséges anyagok:

A szabásminta ingyenesen letölthető INNEN

A varrásszélesség 0,5 cm.

Elkészítési leírás:

1. Szabd ki az alkatrészeket.


2. A felvasalható vlies-t helyezd a ragasztós (fényes) felével a fő anyag fonákjára  és vasald rá 3-as fokozaton, 12-14 másodpercen keresztül, nyomást gyakorolva az anyagokra. Javaslom, hogy egy már nem használatos – nem műszálas anyagból készült – párnahuzatot vagy lepedőt teríts a vasaló talpa alá és azon keresztül „ragassz”.

3. Helyezd a merevítő közbélést a fő anyag fonákjára (vlies-zel beragasztott felére) és varrd körbe a két anyagot keskenyen (2 mm-es varrásszélesség).

4. Jelöld át az illesztési pontokat a szabásmintáról és varrd össze a fő anyag, majd a bélés oldalát. A bélés egyik oldalán hagyj nyitva 5-6 cm-t, itt fogod kifordítani a színére a tokot.


5. A tárca talpának elkészítéséhez fogd össze a tárca oldalát és a talp részt (zárd a kis lyukat) és rögzítsd keskenyen, kb. 3 mm-es varrásszélességgel. Készítsd el a bélést ugyanígy.

6. Fogd össze a fő anyag és a bélés "száját" és illeszd össze az oldalvarrások utolsó öltését. Gombostűvel tűzd össze az anyagokat.


7. Varrd végig a neszesszer "száját" két részletben.

8. Vágj le a varrásszélességekből, kb. 3-4 mm maradjon. Csípd le a sarkokat (a varrásvonaltól azért maradjon 1-1,5 mm)

9. Fordítsd a színére a tokot a bélésen hagyott nyíláson keresztül és egy olló vagy hegyes (ne legyen túl hegyes, nehogy kilyukassza az anyagot) tárgy segítségével igazgasd el a sarkokat. Varrd be a nyílást rejtett öltéssel vagy egyszerűen géppel menj végig rajta keskenyen tűzve. Vasald át a tárcát.


10. Hajts vissza a felső részből annyit, hogy be tudd fűzni a pikk-pakk zárat és tűzd le. Ha készen vagy fűzd be minkét oldalra a pikk-pakk zárat, illeszd össze szorosan  a végeket. Egy kisebb fogóval tedd a helyére a szegecset és a fogó segítségével hajtsd fel a kis fület, ami megakadályozza, hogy a szegecs kicsússzon.

Meg is vagyunk :)



Hasonló tárcák, neszesszerek:







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabásminták tárca/táska keretekhez

Tulipános, 6 zsebes tavaszi/nyári táska elkészítési leírás és ingyenes szabásminta ~*~ Tulip Bag with 6 pocket free pattern and tutorial

Ovis hátizsák - SK