Gyapjúszálas ékszer szett

A Pinteresttel elég jó barátságot ápolunk, folyamatosan újabb és újabb ötleteket találunk, amiket nem hagyhatunk megvalósítás nélkül. Még múlt héten akadtam egy felhasználási ötletre a gyapjúszállal kapcsolatban. Annyira megtetszett, de kicsit szomorú is voltam, hogy nem nekem jutott eszembe. Na sebaj, a lényeg, hogy rátaláltam és elkészítettem. Lehet ombrés megoldással vagy csak egyszerűen megkeressük az egymáshoz passzoló színeket. A formát már mindenkinek a képzeletére bízom.


Elkészítéshez szükséges:

Gyapjúszálak, amiket használtam:
      - világos rózsaszín, rózsaszín, pink és szürke
      - splash, türkiz, almazöld és mohazöld

Elkészítési leírás:

Fülbevaló: Válasszuk ki a gyapjúszálak közül azokat a színeket, amiket szeretnénk felhasználni(én négy színnel dolgoztam). Vágjunk le belőlük akkora darabokat, hogy a végén tudjuk majd őket formázni. Ezután helyezzük egymás mellé, a sorrendet magunk alakítjuk, majd helyezzük rá a 10 mm-es szalagzáró véget és szorítsuk össze a fogónkkal. Kapcsoljuk össze a fülbevaló alappal és tetszőlegesen vágjunk le a gyapjúszálak végeiből.


Nyaklánc: Minden színből vágjunk le 2-2 darabot, abból a kettőből, amit középre teszünk 3-3 darabot(én négy színnel dolgoztam), úgy hogy a végén tudjuk őket formázni. Ezután helyezzük egymás mellé, olyan sorrendben, mint ahogy a fülbevalónál tettük, majd helyezzünk rá egy 25 mm-es szalagzáró véget és szorítsuk össze egy fogóval. Most már csak formáznunk kell egy ollóval a gyapjúszálakat és össze kell kapcsolni a medált egy lánccal. Ha rövidet szeretnénk, akkor a lánc mérete kb. 50 cm legyen, ha hosszabbat szeretnénk, akkor pedig kb. 70 cm.


Karkötő: Újra 4 szállal dolgozunk, most már jóval hosszabbra hagyjuk őket, ugyanis fonás következik. Először a szálak egyik végét sorrendben befogjuk egy 10 mm-es szalagzáró vég közé. A gyapjúszálak kb. 40-50 cm-esek legyenek, attól függően, hogy kinek mekkora a csuklója. Ezután kezdjük el fonni a szálakat. Ha elértük a kívánt hosszt, akkor rakjunk a másik végére is egy 10 mm-es szalagzáró véget, majd illesszük össze a karkötő kapcsokkal.



Kész is vagyunk a gyapjúszálas ékszer szettünkkel, amit nagyon sokféle színkombinációval készíthetünk el :) Nagyon remélem, hogy elnyerte a tetszéseteket!


 

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabásminták tárca/táska keretekhez

Tulipános, 6 zsebes tavaszi/nyári táska elkészítési leírás és ingyenes szabásminta ~*~ Tulip Bag with 6 pocket free pattern and tutorial

Ovis hátizsák - SK