Üveglencsés medálok DIY

Aránylag új termékünk a webshop-ban a három féle méretben kapható, két oldalon lapos üveglencse. Van 25 mm-es négyzetes, 25 mm-es kör és 22*44 mm-es téglalap alakú lencse a kínálatban. Ebben a bejegyzésben megmutatom, hogy nekem milyen medálok jutottak eszembe velük. Kérlek bátran mutassátok meg ha Ti máshogy használtátok őket! Kíváncsian várom az ötleteiteket :)

Bármilyen képet, kicsinyített fotót az üveglencse alá ragaszthatunk és ha a kép témájához illik akkor ragasztott fém figurákkal még feldobhatjuk a medált.


Szükséges alapanyagok:


Az elkészítés menete:

1. Vágjuk ki a papír alapot. A lencsét mérjük rá, egy leheletnyit inkább kisebb legyen a papír az üveglencsénél.

2. Fektessünk egy papírlapot az asztalra, arra egy papír törlőt. Tegyünk 8-10 csepp üvegragasztót a papíralapra.


3. A lencsét ügyesen tegyük rá a papíralapra. Látjuk majd ahogy a lencse súlya szétnyomja a ragasztót az egész papír felületre. Picit nyomjuk meg, hogy a felesleges ragasztó kifusson a széleken, igazítsuk a papíralap és a lencse széleket egymáshoz és hagyjuk száradni pár percig.

2-3 perc elteltével óvatosan emeljük fel és nézzük meg, hogy hol folyt ki sok ragasztó, ott töröljük meg papírtörlővel. Hagyjuk száradni 20-30 percet.


4. Tegyünk egy pici Gütermann ragasztót a medál tartóra és ragasszuk középre a medál felső széléhez igazítva. Hagyjuk száradni jó pár órát, én biztonságból egy éjszakát szoktam hagyni neki.



5. A medál így már használható is, de akár a hátsó, papíros felét is lekenhetjük egy kis Diamond Glaze üvegragasztóval. Szép fényes lesz. Pár csepp ragasztó és egy ecset szükséges hozzá.

Ennél a medálnál a diófalevél figurás függőt ragasztottam fel mint medál tartót:


Az üveglencsékre a fém figurás medálokat a Gütermann ragasztóval rögzítettem. A kedvencem ez az erdős, Piroskás medál:

Említettem már a tárca varrásnál, hogy nagyon szeretek szép anyagot használni bélésnek. Hogy a tárca ne csak kívülről legyen mutatós, hanem ha belenézünk akkor is gyönyörködhessünk benne és legyen egy szerethető összhang a fém keret, a fő és a bélés anyag között. Nos a nyakláncoknál sem feltétlen csak előre kell koncentrálnunk :) Ha rövid a haja valakinek vagy épp hosszú, de fel van tűzve akkor hátulra is tehetünk figurás függőt, Smile vagy Love feliratot, gyöngyöt.






Megjegyzések

  1. Szia!
    Az utolsó előtti képen a madárka fején eredetileg lévő akasztó fület mivel vágtad le?
    Szilvi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Szilvi,
      Csípőfogóval, utána még megreszeltem ahol picit éles maradt.
      Szép napot,
      Szilvi

      Törlés
  2. Szia!:)
    Egy tubus ilyen diamond glaze ragasztó kb hány medálra elegendő? Csak hozzávetőlegesen, mert nem mindegy hogy 5 vagy 20. :)
    A másik kérdésem hogy ha fém alapba ragasztom az üveglencsét (papírral) akkor megtehetem ragasztópisztollyal vagy azzal ártok a papírnak?
    Előre is köszönöm:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia,
      A Diamond Glaze nagyon sokáig elég. Nekem egy évig kitartott, szerintem 100-200 lencsét meg lehet vele ragasztani vagy még többet.
      A ragasztópisztoly nem hiszem, hogy jó lenne. A ragasztó túl sok, félő hogy kifolyna a lencse mellett vagy nem tudnád egyenletesen beragasztani a fémbe. Ha picit teszel akkor lehet, hogy nem lesz tartós a ragasztás. Simán lehet, hogy a forró ragasztó megszínezné a papírt. Tényleg nem hiszem, hogy ehhez alkalmas lenne.
      Szép napot :)
      Szilvi

      Törlés
    2. Köszönöm szépen a segítséget.:)

      Törlés
  3. Szia,
    Csatlakoznék az előző kérdezőhöz! Ha nem ragasztópisztoly akkor mivel lehetne szted az uveget a fém medálba ragasztani?
    Köszönöm szépen!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabásminták tárca/táska keretekhez

Tulipános, 6 zsebes tavaszi/nyári táska elkészítési leírás és ingyenes szabásminta ~*~ Tulip Bag with 6 pocket free pattern and tutorial

Ovis hátizsák - SK