Egy szép tároló egy gyönyörü naptárnak

2015-re Róth Anikótól rendeltem magamnak naptárat. Nagyon tetszik, nagyon szeretem, de már most az első hetekben ránéztem néha a régire aztán az újra, megint a régire, aztán az újra ... és arra gondoltam - a régi állapotát felmérve -, hogy jó lenne valahogy vigyázni naptárra, hogy ne legyen olyan nyúzott az év végére.

Karácsony előtt érkeztek új Tilda anyagok, amik szokás szerint gyönyörűek, gondoltam most felhasználok belőlük egy keveset. A 20 cm-es szögletes kerettel dolgoztam és egy egyszerűbb megoldással sikerült elkészítenem a tárolót, mint ahogy eddig varrtam a fém keretes tárcákat, táskákat.

Ez lett a végeredmény:


Tárca kész mérete: 20 x 23 cm

Szükséges alapanyagok:

A szabásminta letölthető INNEN.


Varrásszélesség 5 mm, hacsak nem írok valahol kevesebbet.

Az elkészítés menete:

1. Szabd ki az alkatrészeket a szabásmintán lévő utasítások szerint.


2A felvasalható vlies-t helyezd a ragasztós (fényes) felével a fő anyag fonákjára  és vasald rá 3-as fokozaton, 12-14 másodpercen keresztül, nyomást gyakorolva az anyagokra. Javaslom, hogy egy már nem használatos – nem műszálas anyagból készült – párnahuzatot vagy lepedőt teríts a deszkára és vasaló talpa alá is és azon keresztül „ragassz”.

A fő anyagot vasaljuk be a felvasalható vlies-zel, a zseb részt az S320 merevítő közbéléssel.



3. Fordítsd színnel szembe a két zseb részt és varrd össze őket felül.


4. Fordítsd a színére, vasald meg a varrás vonalát, majd tűzd meg 5 mm-esen, talp szélesen.


5. Varrd fel, a felső szélhez igazítva a szalagot, akár simán vagy masnival díszítve. Utána varrd körbe a két zsebrészt keskenyen. Ezt nem muszáj megcsinálni, de segít, hogy később ez a két rész ne mozduljon el.


6. A bevarrható közbélést igazítsd a vlies-zel bevasalt fő anyag fonákjára és varrd körbe keskenyen. Ez a közbélés egy kis merevséget ad az anyagnak, ha összevarrod már most a fő anyaggal könnyebb lesz velük dolgozni.

7. Varrd a zsebet keskenyen a fő anyagra.


8. Fordítsd színnel szembe a két fő részt és ahogy a képen (2.kép) mutatom, hagyj el 7 mm-t a szabott széltől és onnan indulva varrd össze a két részt. A varrást szintén a szabott széltől 7 mm-re fejezd be. Érdemes a lenti két ívet átrajzolni a szabásmintáról (1.kép), hogy szép egyforma legyen.

Ugyanígy varrd össze a bélést is.



9. A fő részt fordítsd a színére, igazítsd el az íves "sarkokat" és vasald meg.



10. Vasald szét a varrásvonalat a 'halacska száj" két szélén. A fő anyagon és a bélésen is.



11. Tedd bele a bélést a fő részbe, igazítsd össze a szabott széleket és gombostűzd is össze.



12. Keskenyen varrd körbe a "halacska száját".


13. A tárca keretbe varrását megtalálod EBBEN a bejegyzésben a 12. pontnál. Javaslom, hogy ne sima varrócérnát használj a bevarráshoz hanem inkább erősebb gomblyukazó cérnát vagy hímző fonalat.



Szilvi

Megjegyzések

  1. Gyönyörű! Hogyan tudom 15 cm-es keretre átrajzolni a szabásmintát?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabásminták tárca/táska keretekhez

Tulipános, 6 zsebes tavaszi/nyári táska elkészítési leírás és ingyenes szabásminta ~*~ Tulip Bag with 6 pocket free pattern and tutorial

Ovis hátizsák - SK