Egyszerü kis filc tárcák

Ha valaki még nem készített ilyen varrott kapcsos tárcát akkor ezeket a filc darabokat szívből ajánlom. Kezdetnek, gyakorlásra nagyon jók. Ha valaki már gyakorlott tárca varró, akkor nekik pedig egy kellemes kihívás lehet picit más anyaggal dolgozni. Higgyétek el, az egyszerű dolgok néha (sokszor) nagyon bejönnek :) Nem kell kifordítani, a varrásszélességgel bajlódni, a tárcák elkészítését ez jócskán leegyszerűsíti.

Ez a 3 kis tárca pici dolgok tárolására készült, mint apró pénz, pendrive, kulcs, ajak balzsam, tampon, gyógyszer, stb.


Mint azt látjátok, a fő anyag simán össze van fogva a béléssel és úgy van körbe varrva a tárca géppel. Mivel ezek a tárcák filc anyagból készültek, a vágott szél foszlani nem fog és mondanom sem kell, hogy direkt élénk színeket választottunk a bélésnek.

A tárca kész mérete: 8 x 8,5 cm

A szabásminta ingyenesen letölthető INNEN.

Szükséges alapanyagok:

Az elkészítés menete:

1. Szabd ki a 2 fő részt és a 2 bélést a szabásminta alapján.

2. Varrd fel a fém medált vagy a szalagot amit a tárca díszítésére szánsz.

3. Tedd össze a 4 filc darabot és igazítsd az alsó széleket egymáshoz. Ha valamelyik rész kilóg, akkor ollóval igazítsd le. Illesztési ponttól illesztési pontig keskeny varrásszélességgel varrj. A két végén elerősítettem a varrást és hogy ne jöjjön vissza a varrócérna, hagytam kb 10 cm-t a cérnából, itt elvágtam. A felső szálat is áthúztam a fonák oldalra és a két cérnát csomóra kötöttem 2x, majd 2 mm-t hagyva, levágtam a plusz hosszt.


4. A tárca keretbe varrása van hátra. Igazítsd be a tárcát a keret nútjába és készíts rögzítő öltést középre.


5. Majd jobbról balra haladva kezd el bevarrni a tárcát a keretbe (bal kezesek gondolom fordítva). Ehhez erős gomblyukazó cérnát vagy hímző fonalat használj. Próbálj szép egyenletes öltésekkel haladni, hogy belül is szép legyen a varrásod vonala. Amikor középre érsz szedd ki a rögzítő öltést.




6. Ha átértél a másik oldalra akkor indulhatsz vissza. Kis odafigyelést igényel, de sokat számít a végeredményen, hogy a visszaöltéseknél mindig a már meglévő öltéseidhez igazodj. Kezdők válasszanak olyan színt a cérnának ami egyezik vagy hasonlít a bélés színéhez. Így nem olyan szembetűnőek a kisebb hibák.



7. Ha a tárca keret mindkét felét végig varrtuk akkor készen is vagyunk:




Mikor itt tartottam, arra gondoltam jól jönne nekem egy új bankkártya tartó. Megnöveltem a tárca hosszát és meg is volt az alap. Ezt a tárcát úgy díszítettem, hogy a fő anyagból kivágtam egy csillag formát, mögé illesztettem a pink színű bélés részt és keskenyen körbe tűztem a csillagot. A tárca elkészítésének további menete ugyanaz mint az előbb.



Szilvi

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabásminták tárca/táska keretekhez

Tulipános, 6 zsebes tavaszi/nyári táska elkészítési leírás és ingyenes szabásminta ~*~ Tulip Bag with 6 pocket free pattern and tutorial

Ovis hátizsák - SK